Karabuk ’un Safranbolu ilcesinde dun sabah saatlerinde, boş arazide bulunan başıboş sokak kopekleri okula giden bir genc kızı kovaladı. Uzerine koşan kopekleri fark eden genc kız, yaklaşık 1 bucuk metre yuksekliğindeki duvardan atlayarak facianın eşiğinden dondu. Genc kızın korku icinde kopeklerin saldırısından kactığı, anlar guvenlik kamerası tarafından da goruntulendi. Yaklaşık 20 gun once de ortaokul oğrencisi olan Azra Kuru isimli kız cocuğu ile arkadaşının, site icerisinde aynı kopeklerin saldırısına uğradığı ve yaralandığı oğrenildi. Site sakinlerinden Esma Kuru, kopek saldırısının kendilerini cok etkilediğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Kızım arkadaşıyla birlikte okuldan gelmişti. Daha sonra onu uğurlamaya gitmek icin aşağıya indi. Apartmandan cıkar cıkmaz 7-8 tane kopek bunların uzerine koşmaya başladı. Camdan kızlarımı takip ederken ‘Anne ’ diye bağırışından o kadar etkilendim ki apartmandan ayakkabısız nasıl indiğimi bilmiyorum. Anlatırken bile o anı yaşayarak anlatıyorum şu anda. Karabuk ’te, başıboş kopeklerden duvardan atlayarak kurtuldu
Aşağıya indiğimde kızımın cığlık seslerini duydum. Daha sonra kopekleri arkadaşının babası kovalamaya başladı. Baktığımda kızım yerde cığlıklar icerisinde, arkadaşı da surunerek tekerleğin altına doğru giriyor. Onun bacağı mosmordu, kızım da yerden kalkamıyordu. Kızıma korkudan mı kalkamadığını sorduğumda ayağı uzerine basamadığını soyledi. Kızımı sırtıma alarak eve taşıdım. Bacağı aşırı şişmeye başladı hastaneye kaldırdık hemen.
Rontgende cok odem topladığı, yere basmaması gerektiği soylendi. Bu sure icerisinde ne okula gidebildi ne ayağı uzerine basabildi. Derslerinden de geri kaldı. Dersi, okulu gectim o psikolojiyi nasıl atlatacağız bilmiyorum. Bir anne olarak halen korkmaktayım. Bakkala veya markete gidemiyorum. Kopek sesi duysam hemen pencere koşuyorum, acaba birini mi ısırdı diye. Bir haftadır babası goturup getiriyor. Bacağı dumduz bir şekilde merdiven inip cıkamıyor. Okulda oğretmenlerinin asansorunu kullanıyor. Bacağını bukemiyor, merdiven gorduğu anda kacıyor. O bacağın caresine nasıl bakacağız, nasıl duzelecek bilmiyorum.” Kopek saldırısının ardından korkudan dışarıya cıkamadığını soyleyen Kuru, komşusunun kızının da dun kopeklerin saldırısına uğradığını, duvardan atlayarak kurtulduğunu kaydetti. Yetkililerden yardım beklediğini aktaran Kuru, “Hayvanları bende cok seviyorum, kedi, kopek gorsem hemen kucaklarım ama bende şimdi korku oluştu. Kopek gorsem kacacak haldeyim şu anda. Televizyonda izliyoruz, surekli olum haberleri. Cocukların canı yanmasın. Her gorduğumde insanlar kacıyor, cocuklar anneleri ile iniyor kopekler korkularına. Yetkililerden rica ediyorum. Hayvanlara zarar vermeden toplansın bu hayvanlar. Gerekirse maddi, manevi yardım yaparız.” diye konuştu.