İstanbul'da ikamet edip, Antalya'ya yerleşen 62 yaşındaki emekli mimar Selcuk Aslan'ın, iş hayatı boyunca en buyuk hayali karavan yaşantısı oldu. Karavan arayışına giren Aslan, istediği buyuklukte, zevkine gore doşenmiş bir karavan bulamayan Aslan, kendi karavanını tasarlamaya karar verdi. Yıllarca yolcu taşıyan bir otobusu satın alan Selcuk Aslan, icini tamamen kendisi tasarladı. İhtiyac duyduğu eşyaların tamamını karavana yerleştiren Aslan, fırın, buzdolabı, oturma grubu, tuvalet, camaşır makinesi ve yatak odasını yerleştirdiği 30 metrekarelik karavanda yaşamaya başladı. 5 ayda bitirilen karavanla Akdeniz sahilinde tura başlayan Aslan'a eşi de zaman zaman eşlik ediyor. Canının istediği her yere yakıtı doldurup hareket ettiğini belirten Aslan, “Uzun yıllardır hayalimdi. Emekli olunca bunu hayata gecirmeye karar verdim. Canım nereye isterse oraya gidiyorum. Bazen deniz, bazen orman ya da sevdiklerimin yakınında bir yere park ediyorum. İstanbul'da yıllarca ev- iş arasında yaşamışız. Artık boyle bir hayat suruyorum. Eve hic gitmiyorum" ifadelerini kullandı. Dışarıdan bakınca otobus ama icine girince bir yaşam alanı oluşturduğunu belirten Aslan, hayalinin ise Turkiye turunu tamamlamak olduğunu soyledi. Karavanı sayesinde kendisi gibi karavanda yaşayanlarla arkadaşlık kurduğunu da anlatan Aslan, “Beni gorenler neler soruyor. Buyuk kısmı 'Benim hayalimi yaşıyorsun', 'Maliyeti ne kadar oldu?', 'Kilometrede ne kadar yakıt harcıyor?' gibi sorular soruyor. Artık bu benim evim olduğu icin maliyet kısmını cok sorgulamıyorum. Turkiye turu kapsamında İstanbul haric her yere gitmek istiyorum" dedi.