Samsun'da, servis aracları ve şoforlerine yonelik denetim gercekleştirildi. Samsun Valiliği İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Mudurluğu ve Jandarma Trafik Timleri tarafından duzenlenen denetimde cok sayıda arac trafikten men edildi. Denetim okul servis araclarının karıştığı kazaların onlenmesi maksadıyla 2021-2022 eğitim-oğretim doneminde 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Yonetmeliği, Okul Servis Aracları Yonetmeliği ve Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yonetmeliği esasları doğrultusunda başlatıldı. Gercekleştirilen denetimlerde ise toplam; 8 bin 191 okul servis aracı kontrol edildi, 169 okul servis aracı ve şoforune 65 bin 427 TL trafik idari para cezası uygulandı, 25 okul servis aracı trafikten men edildi ve 5 bin 431 okul servis aracı şoforune trafik guvenliği eğitimi verildi.
Denetimlerle ilgili yaptığı acıklamada, resmi ve ozel okul servis aracları ile taşımalı eğitim servis araclarının karıştığı trafik kazalarının sıfıra indirilmesi gerektiğini soyleyen Samsun Valisi Doc. Dr. Zulkif Dağlı, servis araclarıyla ilgili en kucuk ihmal ve dikkatsizliğin kotu sonuclara yol actığını belirterek, servis şoforlerinin araclarının bakımını mevzuat cercevesinde aksatmadan zamanında yapması, seyir halindeyken ve oğrencileri indirip-bindirirken dikkatli olmasının bu konudaki en onemli tedbir olacağını soyledi.