Tekirdağ ’ın Suleymanpaşa ilcesine bağlı Ertuğrul Mahallesi'nde, simit fırını işleten Ekrem Oktem, SMA hastası olan 2 yaşındaki Yaren Belli'ye yardım toplamak icin iş yerine koyduğu kumbara calındı. Olay, dun sabah saatlerinde meydana geldi. Fırına gelen bir kişi simit aldıktan sonra, calışan işci ile sohbet etmeye başladı. Yaren icin bırakılan kumbarayı goren hırsızlık şuphelisi, bir yandan simit yedi diğer yandan kumbaranın olduğu alandaki urunleri duzeltti. Dukkanda bir sure dolaştıktan sonra hırkasının fermuarını acan şupheli, kumbarayı icine soktu. Şahsın ayrılmasının ardından kumbaranın iş yerinde olmadığın fark eden Oktem, Yaren'in ailesine durumu bildirdi. Guvenlik kamerası goruntulerini izleyen aile, durumu polise bildirdi. İhbar uzerine harekete gecen ekipler, kamera goruntulerini inceleyip olayla ilgili calışma başlattı. Hırsızlık olayına sosyal medya hesabından tepki gosteren baba Gokhan Belli, şu ifadeleri kullandı: “Bu kadarı da pes dedirtti gercekten. Yavrumuz olmesin diye başlattığımız kampanyaya kuruş kuruş toplayarak ilerlemeye calışıyoruz. İğne ile kuyu kazıyoruz yani biri gelip butun umutlarımızı calıyor. Tekirdağ ’da, SMA ’lı cocuğun yardım kumbarasının calınma anları 
Yazıklar olsun diyecek cok soz yok. Allah cabamızı goruyor ve Allah senin hırkanın altında sakladığın umutlarımızı da goruyor. Seni Allah'a havale ediyor sonra da adalete teslim ediyoruz. Cocuğumuzun hakkı ustunde kalmayacak biliyoruz.” Hırsızlık olayına cok uzulduğunu belirten fırın işletmecisi Ekrem Okten de şu sozleri kaydetti: "SMA hastası kızımız Yaren icin koyduğumuz kumbaraya muşterilerimiz yoğun ilgi gosteriyordu. Surekli doluyor ve ailesi gelip alıyordu. Burada talihsiz bir hırsızlık yaşandı. Kumbaramızı onceki gun saat 06.30'da kimliği belirsiz bir arkadaş gelip calmış buradan. Bu yapılmaması gereken bir şey. Eğer o hırsız gelip bu parayı benden isteseydi, ben kendi cebimden cıkarıp verirdim. Emniyete bildirdik soruşturma şu an devam ediyor. Aile geldi, kamera goruntulerine baktı. Kimin caldığı guvenlik kamerasında belli oluyor. Emniyete gittiler, gerekli işlemleri başlattılar.”

Yazıklar olsun diyecek cok soz yok. Allah cabamızı goruyor ve Allah senin hırkanın altında sakladığın umutlarımızı da goruyor. Seni Allah'a havale ediyor sonra da adalete teslim ediyoruz. Cocuğumuzun hakkı ustunde kalmayacak biliyoruz.” Hırsızlık olayına cok uzulduğunu belirten fırın işletmecisi Ekrem Okten de şu sozleri kaydetti: "SMA hastası kızımız Yaren icin koyduğumuz kumbaraya muşterilerimiz yoğun ilgi gosteriyordu. Surekli doluyor ve ailesi gelip alıyordu. Burada talihsiz bir hırsızlık yaşandı. Kumbaramızı onceki gun saat 06.30'da kimliği belirsiz bir arkadaş gelip calmış buradan. Bu yapılmaması gereken bir şey. Eğer o hırsız gelip bu parayı benden isteseydi, ben kendi cebimden cıkarıp verirdim. Emniyete bildirdik soruşturma şu an devam ediyor. Aile geldi, kamera goruntulerine baktı. Kimin caldığı guvenlik kamerasında belli oluyor. Emniyete gittiler, gerekli işlemleri başlattılar.”