Tarımda girdi maliyetleri urunlerin fiyatını artıran bir unsur olarak ortaya cıkarken, tohumun KDV'sinde yapılan indirim ureticilerle olumlu karşılandı. Tohum Sanayicileri ve Ureticileri Alt Birliği (TSUAB) Başkanı Yıldıray Gencer, sertifikalı tohum, fide, fidanda KDV oranının yuzde 1'e indirilmesinin uretim girdi maliyetlerinde duşuş sağlayacağını ve uretimi artıracağını soyledi. "KDV İNDİRİMİ URETİMİ DESTEKLEYECEK" Gencer, uretimin temel girdisi olan tohumluğun duşuk oranda vergilendirilmesinin ureticiyi ve uretimi de destekleyecek bir adım olduğuna dikkati cekerek şunları kaydetti: "Tohumculuk sektoru, bitkisel uretimin altın anahtarını ureten ve yuksek katma değer sağlayan bir sektordur. Sektorun dış ticaret hacmi 2021 yılında yaklaşık 400 milyon dolardır. Tohum, fide ve fidanda KDV oranının yuzde 1'e duşmesi uretim girdi maliyetlerinde duşuş sağlayacak ve uretimi artıracaktır. İc pazarın hareketlenmesiyle ihracatın da onu acılacaktır. Uretim artacağı icin hem sektor icinde hem de bağlı sektorlerde istihdam artış gosterecektir. KDV oranlarında yapılan duzenleme sertifikalı tohuma olan talebi artırarak kullanma oranının yukselmesine ve dolayısıyla ulkemiz tarımsal uretiminde artış sağlayacaktır. Rekoltede artışın ve ulaşılabilir gıdanın anahtarı tohumdur. Soz konusu KDV indirimi icin Sayın Cumhurbaşkanı'mıza teşekkur ederiz."