İstanbul ’da ikamet eden Mehmet Cakır (939, 2 Nisan 2020 ’de koronaviruse yenik duştu. Tedavi gorduğu hastanede yaşamını yitiren Cakır ’ın cenazesi, kısıtlamalar sebebiyle ailesi tarafından Sakarya'ya defnedilemedi. Cenaze, Sarıyer ilcesi Kilyos Mezarlığı ’nda toprağa verildi. Yaklaşık 2 yılın sonunda Cakır ’ın cenazesi, ailesinin talebi uzerine defnedildiği yerden cıkarılarak memleketi Sakarya Karasu ’ya getirildi. 10 cocuk babası Cakır, ikindi namazına muteakiben kılınan cenaze namazının ardından Ortakoy Mahalle Mezarlığı ’na defnedildi. Mehmet Cakır ’ın oğlu Halil Cakır, şu acıklamalarda bulundu: “İstanbul Kucukcekmece ’de ikamet ediyordum. Vefat etmeden once yaklaşık iki yıl boyunca benim yanımda kaldı. Bakımını, her şeyini eşimle beraber ustlenmiştik. 3-4 gun yoğun bakımda kaldı, sonra vefat etti. Koronavirus sebebiyle cenazesini buraya getiremedik. Tum sevenleri, sevdikleri burada. Herkesin yardıma koşan biriydi. Naklini buraya alacağım dedim ve aldım. Burada rahmetli annemin yanına defnettik.”
Ortakoy Mahallesi Muhtarı İsmet Turan ise, “Bizim civarda Cakır Dayı diye tanınır. İstanbul ’da hastalığı nedeniyle oğlunun yanında hastaneden tedavi altındaydı. Vefatından sonra cenazesini pandemi nedeniyle gondermediler. Gecici olarak oraya defnetmiştik. Cocuklarının talebi uzerine İstanbul Mezarlık Mudurluğu ’nun istediği evrakları buradan duzenleyip gonderdim. Cok şukur, bugun itibariyle Cakır Dayımızı mahallemize getirdik. Cakır Dayı, bizim civarda tanıdığı, tanımadığı herkesin cenazesine muhakkak katılırdı. Bu anlamda mahalleliden de talep coktu. İkinci kez acıları tazelendi. Ancak babalarını buraya getirmenin huzurunu da yaşıyorlar. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Rahmetlinin olum ve doğum gunleri de aynı gune denk geldi. 2 Nisan ’da doğdu ve 2 Nisan ’da vefat etti.” ifadelerini kullandı.