Bursa'nın Osmangazi ilcesindeki Mithatpaşa Ortaokulu'nda gecen hafta meydana gelen olayda, Okul Muduru Haydar Akın once WhatsApp'tan ardından da yazılı olarak oğretmenlere talimat gondererek, kız ve erkek oğrencilerin ayrı sıralarda oturtulmasını istedi. Haydar Akın'ın gonderdiği mesajda, "Değerli arkadaşlar sınıflarımızda kız ve erkek yan yana oturtulmuş bazı sınıflar goruyorum. Sınıf oğretmenlerimizin, sınıflarda kesinlikle erkekleri erkeklerle, kızları kızlarla oturtulması konusunda hassas davranmanızı ozellikle rica ediyorum. Bu durumda olan sınıf oğretmenlerimizin en kısa zamanda gerekli değişiklikleri yapmalarını onemle rica ederim" ifadeleri yer aldı. Okul Muduru Haydar Akın imzasıyla oğretmenlere gonderilen yazılı talimatta ise "Değerli oğretmen arkadaşlarımız 22.03.2022 tarihi itibari ile tum sınıflardaki oturma duzeninin değiştirilmesi ve erkek oğrenciler ile erkek, kız oğrenciler ile kız denk geleceği şekilde bir duzen oluşturulması gerekmektedir. Gereğini arz ederiz" denildi.
Olayın duyulmasının ardından okul muduru Haydar Akın hakkında soruşturma başlatıldı. İl Milli Eğitim Mudurluğu'nden yapılan acıklamada, "Kız ve erkek oğrencilerin oturma duzenine ilişkin hususlarla ilgili inceleme başlatılmış olup, konu hakkındaki calışmalar tum boyutlarıyla hassasiyetle yurutulmektedir" ifadeleri kullanıldı. Osmangazi Kaymakamlığı'ndan yapılan acıklamada ise "Basında yer alan Osmangazi ilcesindeki bir ortaokulda yaşanan hususlarla ilgili inceleme soruşturma başlatılmış olup, konu hakkında calışmalar tum boyutlarıyla kapsamlı bir şekilde ve hassasiyetle yurutulmektedir" denildi. Konu ile ilgili Eğitim- Sen uyeleri ile CHP Bursa İl Orgutu de okul onunde toplanarak tepkilerini dile getirip adliyeye giderek okul muduru hakkında suc duyurusunda bulundu.
Mithatpaşa Ortaokulu Muduru Haydar Akın, ‘Devlet Memurları Kanunu ’ kapsamında, ‘devam eden soruşturmanın calışmasını engellemediği ’ gerekcesiyle bugun gorevine geri dondu. Karar, İlce Milli Eğitim Mudurluğu'ne cağrılan Haydar Akın'a tebliğ edildi. Tebligattan sonra okula giden Akın gorevine başladı.