Eskişehir Organize Sanayi Bolgesi 75. Yıl Mahallesi'nde pazar gunleri kurulan Eskişehir Acık Oto Pazarı, hava sıcaklıklarının da yuksek olmasının etkisiyle hareketlendi. Arac satmak veya satın almak icin pazara gelen vatandaşlar, satış alanlarında yoğunluk oluşturdu. Yoğunluk dron ile havadan kaydedildi. Kalabalığa rağmen beklenen etkinin olmadığını belirten bazı satıcılar, oluşan yoğunluğu “kuru kalabalık” olarak nitelendirdi.
Satılan arabasının yerine araba bulmakta zorlanacağını belirten satıcı Ahmet Gransit, "Biz kendi aracımızı satmaya geldik ancak fiyatlar ucuk. Kendi arabamızı vereceğiz ama gerekirse yerine araba koyamayacağız. Piyasa boyle olunca mecburen herkes fiyatı boyle yazıyor. Vatandaşımız da yapıyor bunu. Birisi arabasının fiyatını yuksek yazıyor. İster istemez sen de ona bakıp oyle yazıyorsun ve boyle gidiyor. Şu anda pazarda ciddi alıcı vardır ancak onu da bulmak mesele. Burada 3-4 haftadır pazara cıkan arkadaşlar var. Arabasını surekli getiriyor ancak satamıyor yani. Bana soracak olursanız coğu insan gezmeye gelmiş" dedi.
Pazarın hareketli olduğunun ancak alıcı sayısının yeterli olmadığının altını cizen Feyzullah Kilit, konuyla ilgili olarak şunları soyledi: "Pazar hareketli. Ramazan da yaklaşıyor, biz de aracımızı satılığa cıkardık. Muşteri bekliyoruz. Bakan cok ama fiyatlar biraz yuksek gibi. Kalabalık ama biraz da kuru gurultu var sanki." 
Araclarına piyasa fiyatlarının uzerinde fiyat isteyen satıcılara sitem eden eden alıcı Batuhan Kurnaz, "Araclara bakıyorum duzgun bir arac yok. Duzgun arac olsa bile fiyatları cok ucuk. Herkes arabasına ederinden fazla fiyat istiyor. Coğu kişi arabasını garajda saklıyor. Arabalar saklandığından dolayı fiyatlar yuksek zaten. Yaklaşık bir bucuk iki aydır her hafta geliyorum ve araba arıyorum ama bulamıyorum. Herkesin amacı aynı ucuza araba bulmak ama kimsenin butcesine uygun arac yok. Gelenler eli boş donuyor" ifadelerini kullandı.

Araclarına piyasa fiyatlarının uzerinde fiyat isteyen satıcılara sitem eden eden alıcı Batuhan Kurnaz, "Araclara bakıyorum duzgun bir arac yok. Duzgun arac olsa bile fiyatları cok ucuk. Herkes arabasına ederinden fazla fiyat istiyor. Coğu kişi arabasını garajda saklıyor. Arabalar saklandığından dolayı fiyatlar yuksek zaten. Yaklaşık bir bucuk iki aydır her hafta geliyorum ve araba arıyorum ama bulamıyorum. Herkesin amacı aynı ucuza araba bulmak ama kimsenin butcesine uygun arac yok. Gelenler eli boş donuyor" ifadelerini kullandı.