Rusya ile Gurcistan arasındaki Viladikavkaz Sınır Kapısı ’nda binlerce Turk tır şoforu yollarda mahsur kaldı. Şoforler, 30 gundur beklediklerini, yiyecek ve su gibi temel ihtiyaclara ulaşamadıklarını ifade ederek yetkililerden yardım istedi. Tır Şoforu Erol Uğur, "Burada binlerce kişiyiz, yetkililerimizden yardım talebinde bulunuyoruz. İnşallah devlet buyuklerimiz sesimizi duyar ve bizi bu mağduriyetten bir an once kurtarırlar. Temennimiz bunlardır." dedi. Rus sınır yetkililerinin kendilerini neden beklettiklerini bilmediklerini ifade eden Turk tır Şoforleri, Gurcistan tarafında bir sıkıntı veya problem olmadığını soyledi. Mersinli Musa Duramaz ise, Rus yetkililerin kendilerine dağ bolgesinin kapalı olduğunu soylediğini ve bundan başka acıklama yapmadığını ifade etti. Duramaz "Viladikavkaz ’ın girişindeyiz. Bir aydır yol uzerindeyiz. Bu gumrukler calışmıyor. Gumruklerin neden calışmadığını bilemiyoruz." dedi. Bazı aracların sınır kapısından gectiğini belirten Duramaz, yiyecek ve su dışında banyo ve tuvalet ihtiyaclarını zor şartlarda giderdiklerini ifade etti. Hatay ’dan İbrahim Bingol ise "Kazakistan ’dan geliyorum. 1 aydır buradayız, mahsuruz. Bir aydır ne yemeğimiz ne suyumuz var. Burada cok mağduruz." dedi.