Fatih'te 28 Nisan 2021 gunu, parkta tanışıp arkadaş olduğu Ahmet Ozkul'un evine giderek, ellerini kazak ile bağladığı ve boğarak oldurduğu one surulen tutuklu sanık Ercan Morkoc'un muebbet hapis talebiyle yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 39. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde gorulen duruşmada tutuklu sanık Ercan Morkoc ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada muştekiler avukatı Aker Cıtak, "Bu olayın munferit bir adam oldurme olayı olduğunu duşunmuyoruz, sanık telefon kullanan biri değildir. Şikayetciyiz, sanığın cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz ’ ’ dedi. Tutuklu sanık Ercan Morkoc esasa ilişkin yaptığı savunmasında, "Onceki savunmalarımı tekrar ediyorum, ben korktuğum icin daha once soyleyememiştim. Ahmet isimli şahsın olduğunu bilmiyordum. Kimseyi aramasın diye masada bulunan cep telefonunu alarak olay yerinden ayrıldım. Oldurme eylemini maktulun herhangi bir eşyasını almak icin yapmadım. Pişmanım ’ ’ dedi. Mahkemede son sozu sorulan sanık Ercan Morkoc, "Cezamı cekmeye razıyım. Pişmanım. Boyle bir olayın olmasını istemezdim ’ ’ ifadelerini kullandı. Sanık, son sozunu soylemesinin ardından gozyaşlarına hakim olamadı. Mahkeme, sanık Ercan Morkoc ’un ‘kasten oldurme ’ sucundan muebbet hapis cezasına carptırılmasına hukmetti. Heyet, sanığın pişmanlığı, duruşmadaki olumlu hali ile tavrını da dikkate alarak cezasında indirim yaptı ve 25 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına, tutukluluk halinin de devamına karar verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 28 Nisan 2021 tarihinde şupheli Ercan Morkoc'un, Esenyurt İlce Emniyet Mudurluğu'ne gelerek ismini bilmediği ve daha once goruşmediği maktul Ahmet Ozkul'u boğarak oldurduğunu soylediği anlatıldı. Şuphelinin ifadesine yer verilen iddianamede, şupheli Ercan Morkoc'un ceşitli suclardan sabıkasının bulunduğu, bir sure yaya olarak gezindikten sonra bir parkta oturduğu, orada ismini oğrendiği Ahmet Ozkul'u gorerek kendisinden sigara istediği ve birlikte sohbet ettiklerini soylediği kaydedildi. Şuphelinin ifadesinin devamında, sohbet ettikleri sırada maktulun kendisine alkol icip icmediğini sorduğunu, evet şeklinde yanıt vermesinin uzerine beraber maktulun evine gittiklerini, evde alkol aldıkları sırada aralarındaki bir mesele dolayısıyla laf dalaşı ile kavga etmeye başladıklarını, maktulun mutfak tezgahının uzerindeki bıcağı alarak kendisine saplamaya calışmasının uzerine kendisini savunmak amacıyla boynuna sarılarak maktulu boğmaya calıştığını soylediği belirtildi.
İddianamede yer alan şuphelinin ifadesinin devamında, bir sure sonra maktulun hareketsiz kaldığını, olduğunu anlamadığını, tekrar kendisine saldırmasını onlemek icin ellerini orada bulunan bir kazakla bağladığını ve kapıyı kilitleyerek evden ayrıldığını soylediği kaydedildi. İddianamede şupheli Ercan Morkoc'un 'kasten oldurme' sucundan muebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.