Eskişehir'in Tepebaşı ilcesine bağlı Zafer Mahallesi ’nde oturan Ufuk ve Figen Gezerler ciftci, gecen yıl Ağustos ayında evlerinde tartıştı. Ufuk Gezerler, kendisini aldattığını one surduğu eşi Figen Gezerler ’i apartmanın 3'uncu katındaki evlerinin balkonundan aşağı attı. Olayı gorenlerin ihbarıyla gelen sağlık ekiplerince ilk mudahalesi yapılan Figen Gezerler, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Eskişehir Emniyet Mudurluğu Asayiş Şubesi ekiplerince yakalanan Ufuk Gezerler ise sevk edildiği adliyede cıkarıldığı hakimlikce ‘kasten oldurmeye teşebbus ’ suclamasıyla tutuklandı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ’nca hazırlanan iddianame ile Ufuk Gezerler hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle 3 ’uncu Ağır Ceza Mahkemesi ’ne dava acıldı. Davanın karar duruşmasına tutulu sanık Ufuk Gezerler ile avukatlar katıldı. Duruşma savcısı, Gezerler hakkında verdiği mutalaasında ‘kasten oldurmeye teşebbus ’ sucundan 20 yıla kadar hapis cezası talep etti. Duruşmasında kendisini savunan Gezerler ise eşiyle kacarak evlendiklerini ve aralarında hicbir sorun olmadığını one surerek, "Eşimle yaklaşık 10 yıldır evliyim, benim eşimle aramla bir sorun yoktur. Ben bu sucu işlemedim, beraatimi talep ediyorum." diye konuştu. Hastaneden tabucu olduktan sonra evinde tedavisi suren ve yazılı ifadesi alınan Figen Gezerler ise tartışma sırasında eşinin kendisini balkondan aşağı attığını belirterek, "Aramızda tartışma oldu. Surekli benim onu aldattığımdan şupheleniyordu. Ben de sonunda sinirlenerek ‘Seni aldatıyorsam da iyi yapıyorum ’ dedim. Balkona sigara icmeye cıktım. Sonra gelip beni balkondan aşağı attı." dedi. Savunmaların ardından Eskişehir 3 ’uncu Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık Ufuk Gezerler ’i cezasında indirim uygulamadan 17 yıl hapse mahkum edip, tutukluluk halinin devamına karar verdi.