Tarihi Aspendos Koprusu ilk olarak Roma doneminde inşa edilen kopru, Antalya'nın Serik ilcesine bağlı Belkıs Mahallesi'nde bulunuyor. Roma Donemi'ndeki depremler dolayısıyla yıpranmasının ardından 13. yuzyılda Selcuklular tarafından tekrar inşa edilen koprunun, bugunku hali ise gorenleri uzuyor. Arac trafiğine kapalı 225 metre uzunluğundaki koprunun her tarafına boyalarla yazılan yazılar ve yakılan ateşlerin bıraktığı siyah goruntu gorsel kirliliğe neden olurken, ziyaretcilerin de tepkisini cekiyor.
Tarihi eser restorasyonu işleriyle uğraşan Ali Elci, "Bu tur tarihi yerleri ziyaretlere geldiğimde maalesef acı manzaralarla karşılaşıyorum. Tarihi eserlerimizi restore ederken aslına uygun restore edemiyoruz ve koruyamıyoruz da. Bana gore aslına uygun, yamalık gibi olmaması daha ic acıcı olur. Gunumuz teknolojisinde bunların hepsi mumkun, fakat 'Ben yaptım, oldu' felsefesiyle yapıyoruz. Bu da beni uzuyor. Artı millet olarak yıpratıyoruz. Gormuş olduğumuz yazılar, ateş yakmalar, taşların siyahlaşması gibi. Biraz duyarsız bir milletiz. Onun icin tarihine sahip cıkmayan geleceğini goremez. O yuzden tarihi yerlerimizi korumaya gayretgosterelim" şeklinde konuştu.