Daha once Martin Scorsese ve Francis Ford Coppola gibi sinemaya adını altın harflerle yazdırmış yonetmenler, sinemanın super kahraman filmleri tarafından domine edilmesine dair carpıcı acıklamalarda bulunmuş; Coppola, Scorsese ’nin cizgi roman uyarlamalarının film endustrisine zarar verdiğine yonelik acıklamalarına destek verdiğini belirtmişti. Daha sonra yaptığı bir acıklamayla ise Coppola ozellikle Marvel filmlerini hedef almadığını; film endustrisinin artık genel olarak sanattan cok ticarete değer verdiğini ifade etmişti.
Coppola ’nın en az kendisi kadar unlu oyuncu yeğeni Nicolas Cage de super kahraman filmleri tartışmasına dahil oldu. Cage, bir roportaj esnasında amcası ile aynı fikirde olmadığını belirterek super kahraman filmlerine destek verdi.
[h=2]"Bu algı veya goruş konusunda onlarla aynı fikirde değilim”[/h]
GQ'ya konuşan Cage, super kahraman filmlerini unlu yonetmenlerden gelen eleştirilere karşı savundu. Roportaj esnasında Scorsese ve Coppola ’nın Marvel ve diğer cizgi roman uyarlamalarına karşı duruşunun sorulması karşısında "Evet, bunu neden yapıyorlar?" diye soran Cage, "Catışmayı anlamıyorum. Bu algı veya goruş konusunda onlarla aynı fikirde değilim.” şeklinde kaydetti.
"Yaptığım 'Pig' veya 'Joe' gibi filmlerin Marvel filmleriyle hicbir şekilde celişmediğini duşunuyorum" ifadelerini kullanan Cage ayrıca, "Marvel, tum aileyi eğlendirmek konusunda gercekten mukemmel bir iş cıkardı. Uzerinde cok duşunduler. Demek istediğim, ilk iki 'Ghost Rider' filmini yaptığım zamandan kesinlikle buyuk bir ilerleme oldu. Kevin Feige veya o makinenin arkasında kim varsa, hikayeleri bir araya getirmenin ve tum karakterleri birbirine bağlamanın ustaca bir yolunu bulmuş.” diye de sozlerine ekledi.

"Anne babalara ve cocuklara cekici gelen ve insanlara dort gozle bekleyecek bir şeyler veren sağlıklı eğlencenin nesi yanlış olabilir?" diye soran Cage, "Sadece, sorunun ne olduğunu anlamıyorum" diye de belirtti.
Yakında cıkacak olan Doctor Strange in the Multiverse of Madness'da Ghost Rider filmindeki roluyle tekrardan donebileceğine dair dedikodular icinse Cage, "Sanmıyorum. Beni kast ettiklerini sanmıyorum. Yani, yapardım. Eğlenceli olurdu. Cumberbatch ile calışmayı cok isterdim ama bunun olacağını sanmıyorum." diyerek soylentileri yalanladı.