2022 FIFA Dunya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Perşembe gunu Porto'daki Dragao Stadı'nda Portekiz ile karşı karşıya gelecek A Milli Futbol Takımımızda Burak Yılmaz, tarihi musabaka oncesinde acıklamalarda bulundu. Record'a ozel verdiği demecte Portekiz'in favori olduğunu soyleyen ve Cristiano Ronaldo'yu işaret ederek "dunyanın en iyi oyuncusuna sahipler" diyen deneyimli futbolcu, "Bizim en buyuk gucumuz Turk olmak." sozleriyle hedefleri ve hayallerinin olduğunun altını cizdi. Burak Yılmaz'ın acıklamaları şu şekilde: "Porto'da Portekiz'e karşı oynamak bizim icin cok zor ama bizim hedeflerimiz ve hayallerimiz var. Bizim en buyuk gucumuz Turk olmak. Asla pes etmiyoruz ya da teslim olmuyoruz. Bunlar bizim en iyi ozelliklerimiz. Boyle onemli bir macta kalbimizle oynamamız ve aklımızı kullanmamız gerekiyor. Hocamız yeni, biz gelişen bir takımız. Oyuncularımız formda ve iyi bir takım olduğumuza inanıyorum.
Portekiz'de dunyanın en iyi takımlarında oynayan ve Avrupa şampiyonluğu goren oyuncular var. Bence dunyanın en iyi oyuncusuna sahipler. Portekiz favori ancak kimse kazanma hırsımız ve kararlılığımızdan şuphe duymasın.
Takım arkadaşlarımı cok seviyorum, birlikte onemli işler başardık. Portekiz'i elersek arkadaşlarıma saygımdam dolayı buyuk kutlama yapmayacağım. Onlarla mac hakkında konuşmadım cunku hepimiz bu macın cok kritik olduğunu biliyoruz. Sadece birbirimize iyi şanslar diledik. Seyahat planlarımızı konuştuk. Birbirimize şaka bile yapmadık."