Samsun'un İlkadım ilcesindeki Kazım Orbay İlkokulu'na gecen yıl atanan sınıf oğretmeni Yuksel Ozkan, bazı oğrencilerine yonelik cinsel saldırı iddiasıyla Asayiş Şube Mudurluğu Ahlak Burosu ekiplerince 14 Aralık 2021'de gozaltına alınmıştı. Olayın ardından okul onunde toplanan veliler, duruma tepki gosterdi. Ozkan, cıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sınıf oğretmeni Yuksel Ozkan'ın daha once de taciz iddiasıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezası aldığı ve Yargıtay'a itirazı nedeniyle hukuki surecin devam ettiği ortaya cıktı. Ozkan hakkında 5 cocuk icin ayrı ayrı ‘cocuğun cinsel istismarı ’ iddiasıyla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 4'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Mağdur cocuklar ile aileleri, tanık ve bilgi sahibi kişilerin ifadelerinin yer aldığı iddianamede, Ozkan hakkında toplam 110 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede yer alan mağdur oğrencilerden birinin verdiği ifadede, "Yuksel Ozkan bana, 'Oğretmen sevgisi ister misin?' dedi. Ben de, 'İsterim' deyince bana sıkıca sarıldı. Alnımdan ve başımdan optu." ifadesine yer verildi. Bir başka oğrencinin ifadesinde ise, "Yuksel Ozkan diğer oğrencileri sırayla sınıftan dışarı cıkararak bana, 'Beni dudağımdan oper misin?' dedi. Ben de kabul etmeyince, 'Tamam cık dışarı' dedi. Sonrasında da hicbir şey olmamış gibi yanımıza geldi ’ ’ dediği yer aldı. Hakkında 110 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Yuksel Ozkan, yargılandığı davada ilk kez hakim karşına cıktı. Duruşmadaki savunmasında suclamaları kabul etmediğini belirten Ozkan, "Cocukları yanıma cağırıyorum. Onları cok seviyorum ve onlarla ilgileniyorum. Ben cocuklara sevgimi gosterdim. Bana geldiklerinde hepsi okuma yazma bilmiyordu. Uzerlerinde cok durduğum icin zorladığım icin bunlar komplo, uyduruyorlar. Hakkımda yapılan iddiaları kabul etmiyorum" dedi. Mahkeme heyeti, Ozkan'ın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.