İstanbul Esenyurt'ta Hayrettin Paşa Mahallesi'nde 3 bloktan oluşan rezidans projesinden daire alan vatandaşlar, hayatını şokunu yaşadı. Projenin kucuk ortağının, eli silahlı bir cete ile birlikte luks rezidanstaki 224 daireyi toplamda 780 kişiye sahte belgelerle satarak 150 milyonluk vurgun yaptığı iddia edildi. Tapu kayıtlarında daire aldığını sanan coğu yabancı uyruklu mağdurların, odedikleri milyonlarca liranın aslında 1 santimetreye odendiği ileri suruldu. 600 ’u aşkın mağdurun durumu yargıya taşıdığı oğrenilirken, inşaata 22 milyon dolar harcayan muteahhidin siteye giremediği one suruldu. Parasını verip dairesine gecmek isteyen mağdurların ise rezidansı mesken tutan kişiler tarafından siteye alınmadığı iddia edildi. Kendi yaptığı rezidansa giremediğini kaydeden muteahhit firma yetkilisi Metin Ucar, binanın dış cephesine "Bu projede sahte satışlar yapılmaktadır" pankartı astı. Projeyi hayata geciren şirketin yetkilisi Metin Ucar, "Projede bahsi gecen arsanın yuzde 73 ’luk kısmı şirketimize ait. Toplamda 224 daire ve 14 işyeri bulunuyor bu projede ve ben toplamda 44 milyon TL para harcadım. Biz bu projenin yuzde 90 ’lık kısmını yıllar icinde tamamladık ve ortağımın yanlış davranışları nedeniyle cıkmaza girdik. 224 dairelik bu projede ortaklarımızın yanlışı nedeniyle yaklaşık 780 satış oldu. Bu satışlar tamamıyla sahte evraklarla ve yetkisiz şekilde oldu. Benim kaşe ve belgelerimi taklit ederek yasadışı bir şekilde satış yaptılar. Bu yontemle hala insanları dolandırmaya devam ediyorlar. Biz de bu durumu mağdurlar ile yargıya taşıdık. Şu anda o binalara ne ben ne de hak sahibi muşterilerimiz girebiliyor. Cunku o rezidansa eli silahlı bir cete yerleşti. Bu silahlı insanlar bizi oraya sokmayarak hala yasadışı satış yapmaya calışıyorlar. Hatta sozde ev satışı dışında insanları iceri alarak ev kiralıyor, ortak giderler icin para topluyorlar. Ben bu durumun duzeltilmesi icin 7 kez şufa davası actım ama bir sonuc alamadım. Bu surecte tehdit ve darbedildim. Benim dışımda da gectiğimiz gunlerde daire sahibi bir vatandaş evine girmek isteyince silahla vurularak yaralandı. Devletimizin bir once bu duruma el atmasını bekliyoruz." diyerek yaşadıklarını anlattı. Butun birikimini bu projeye yatırdığını belirten mağdurlardan Ufuk Sekreter, "Ben arsa payı uzerinden rezidansta daire almıştım. Toplamda 5 daire var ve projenin ilk başında bu işe başladım. Daha sonrasında oğrendik ki bu projeye eli silahlı bir cete dahil olmuş. Bu cete bir daire payı olan arsa karşılığını ozellikle yabancılara satmış. 40-50 kişiye bir dairenin satıldığı olmuş. 1 santimetre, 10 santimetre, 1 metrekareye boldukleri arsa paylarını, onlarca vatandaşa ev parasına satmışlar. Yani bizim dairelerimizi 30, 40 hatta 50 kişiye boluşturerek satmışlar. Bu insanlar hala sahte belgelerle satış yapmaya devam ediyorlar ve bu işten 150 milyon TL ’lik haksız kazanc elde ettiler. Ben 2013 yılından beri bekliyorum bu daireleri, butun birikimimi bu projeye yatırmıştım. Gectiğimiz hafta ise bir mağdur arkadaşımızın dairesini gormek isteyince başına gelmeyen kalmadığını duyduk. Bu eli silahlı cete tarafından bacağından vurulmuş." dedi. Muvekkilinin yaşandığı mağduriyeti anlatan Avukat Birsel Baran, "Yabancı uyruklu muvekkilim Esenyurt ’tan 3 oda 1 salon daire aldığını soyledi. İlerleyen surecte ise satılan daireye gittiğini, tapusunu aldığını ve hatta tadilat dahi yaptığını belirterek evini teslim alamadığını soyledi. Bizde bunun uzerine 13 Mart gunu daireyi teslim almak icin polis eşliğinde bahsi gecen rezidansa gittik. Oradaki gorevliler ise dairenin bize satılmadığını, orada başka insanların oturduğunu soylediler. Daha sonrasında muvekkilim evraklarını inceledim ve tapu senedinde 1 metrekarelik yerin 1 milyon 50 TL ’ye satıldığını gordum. Bu şekilde dolandırıldığımızı anlayarak tekrardan polis eşliğinde dairemize gittik. Gorduk ki bize satılan yerde insanlar oturuyor. Bunun dışında ise bize satılan 3 oda bir salon dairenin gosterdikleri 1 oda bir salon daire ile aynı olmadığını gorduk." diye konuştu. İddiaya gore, gectiğimiz hafta aynı rezidanstan ev alan bir kişi, dairesini gormek icin gittiği sırada rezidansı mesken tutan silahlı şahıslar tarafından bacağından vuruldu. Yaşanan o silahlı yaralama olayı ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.