İzmir'in Gaziemir ilcesinde 6 Ocak'ta yaşanan olayda, E.O.'nun annesi D.O., kızının telefonuna bakarken internet arama motorunda cinsel icerikli arama yapıldığını gorunce kızıyla konuştu. E.O., babası U.O.'nun kendisini 9 yıldır istismar ettiğini soyleyince anne, durumu polise ihbar etti. İhbar uzerine gozaltına alınan U.O. ifadesinde istismarı itiraf etti. Polisteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen U.O., tutuklanarak cezaevine gonderildi. Şubat ayında hazırlanan iddianamede, sanığın kızına 9 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu, bu eylemlerini haftada birkac kez olacak şekilde surekli tekrarladığı ve bunu yaparken de kızını ve annesini oldurmekle tehdit ettiği belirtildi. Sanık hakkında toplanan deliller ışığında savcı sanığın '12 yaşından kucuk cocuğun cinsel istismarı', 'cocuğun nitelikli istismarı', 'cebir tehdit ve silahla cocuğun cinsel istismarı' ve 'nitelikli istismar' suclarından cezalandırılmasını istedi. Hazırlanan iddianame İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Dun gorulen duruşmaya tutuklu sanık U.O., Saadet Oğretmen Cocuk İstismarı ile Mucadele Derneği (UCİM) avukatları, taraf avukatları ve anne D.O. katıldı. Duruşmada soz alan sanık, polise verdiği ifadenin aksine kendisine iftira atıldığını savundu. U.O., "Karım benden boşanmak istiyordu ancak ben kızımızın babasız buyumemesi icin boşanma teklifini kabul etmedim. Onlar da kızımla gizli gizli goruşup plan yaptılar ve bana iftira attılar." dedi. Soz alan sanık avukatları muvekkillerinin beraatini talep ederken, UCİM avukatları ve ailenin avukatları da sanığın en ağır cezayı almasını talep etti. Konuşmaların ardından karar acıklandı. Mahkeme heyeti, olay tarihinde cocuğun 15 yaşını tamamlamamış olduğu gerekcesiyle sanığı 'nitelikli cinsel istismar sucundan' 20 yıl hapis cezasına carptırdı. Sanığın eylemini kızına karşı gercekleştirmiş olması nedeniyle ceza artırılarak 30 yıla, eylemin yaşını tamamlamamış mağdureye karşı cebir ve tehditle gercekleştirilmiş olması nedeniyle 45 yıl hapis cezasına cıkarıldı. Sanık, mağdure kızına karşı farklı zamanlarda aynı sucu işleme kastıyla birden fazla kez gercekleştirdiği icin ceza bir kez daha artırılarak indirimsiz olarak toplam 78 yıl 9 ay hapis cezasına carptırıldı. Duruşmanın ardından konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan UCİM Saadet Oğretmen Cocuk İstismarı ile Mucadele Derneği Başkanı Saadet Ozkan, şu ifadelere yer verdi: "Cocuğun iyi ki varsın derken gozlerime baktığı o anı asla unutmayacağım. İzmir 12. Ağır Ceza Hakimi bugun tarih yazdı. En kucuk ayrıntıyı kaydetti. Ben bugun bir Yargıc gordum. Tek celsede 78 yıl 9 ay hukum verildi."