2018 ’de yayımladığı Uc Kız Kardeş'le okurlara kalbe dokunan bir hikÂye sunan İclal Aydın ’ın romanı, şimdi ise dizi uyarlamasıyla ekranlarda izleyiciyle buluşuyor. Kendisi de hikÂyenin icindeki yerini, kendine yakın bulduğu bir karakterle alan Aydın ’a dizide Almila Ada, Ozgu Kaya, Melisa Berberoğlu ve Reha Ozcan eşlik ediyor. Annesiyle ilişkisine ve bu ilişkinin hayatına yansımalarına dair konuşan İclal Aydın, "Annem baskın bir karakterdi ve elbette yetişmemde, buyumemde cok izleri var. Ozelliklehastalığının erken bir yaşta başlaması ki o zamanlar bunu bilmiyorduk hayatımızı zamanzaman zorlaştırıyordu,” diyor ve devam ediyor: “Ama bu zorunlu olarak daha cok şeyoğrenmeme, hemen hemen her işini kendi yapabilen biri olmama neden oldu. Yoksunlukve zorluk insanı marifetli yaparmış. Sanırım bunun da bir etkisi olmalı, cozum becerisiolmayan ve cok şikÂyet eden insanlara karşı ciddi bir mesafem var." 
Mukemmel anneliğe de inanmadığını soyleyen Aydın, "Anne babalarımız ise bizim mutlu olacağımıza inandıkları şeyleri dayattılar bize. Garip huzunlu bir kısır donguydu...” diyor ve “70lerde doğan ya da cocuk olanlar bana hak verecektir. Bireysel değil, toplumsal yaşam onemsenirdi. Bu dongu icinde bir başkası icin yaşama baskısı, oğretisi bireysel ozgurluğe ozlemi buyuttu" diye ekliyor.
Romanların dizi uyarlamasının oncusu olan TRT ’de şahane eserler izleyerek buyumuşbiri olarak bugunku ozgur uyarlamaların kendisini korkuttuğunu soyleyen İclal Aydın, Yine de romanların televizyonda olması iyidir. Bir şekilde merak uyandırıp daha cokkitap okunmasına da neden olur diye duşunuyorum" diyor.

Mukemmel anneliğe de inanmadığını soyleyen Aydın, "Anne babalarımız ise bizim mutlu olacağımıza inandıkları şeyleri dayattılar bize. Garip huzunlu bir kısır donguydu...” diyor ve “70lerde doğan ya da cocuk olanlar bana hak verecektir. Bireysel değil, toplumsal yaşam onemsenirdi. Bu dongu icinde bir başkası icin yaşama baskısı, oğretisi bireysel ozgurluğe ozlemi buyuttu" diye ekliyor.