Bir donem Beşiktaş ve Başakşehir'de teknik direktorluk yapan ve şu sıralar Portekiz Ligi ekiplerinden Braga'nın başında olan Carlos Carvalhal, Fanatik Gazetesi'nin sorularını yanıtladı. Carlos Carvalhal'in acıklamalarından satır başları şu şekilde: "Portekiz evinde oynayacak. Bu yuzden onlar icin duyguları yoğun, rakibe gore daha fazla pozisyona ve topa sahip olacakları bir karşılaşma bekliyorum. Turkiye'nin uzerine gidecek ve pres yapacaklar. Turkiye de rakibinin top kayıplarını bekleyerek dengeli oynayıp, fırsatlar bulmaya calışacak. Burak Yılmaz, Turkiye icin cok onemli. Portekiz defansına sıkıntı cıkaracaktır. Turkiye top oynamaya calışacak ama ana hedeflerinin hızlı hucumlar olacağını duşunuyorum.
Portekiz favori. Cunku 2016'da Avrupa Şampiyonu oldular, duzenli turnuvalara katılıyorlar ve bu macı evlerinde oynayacaklar. Elbette kolay olmayacak. Eğer bu mac Turkiye'de oynansaydı, şanslar yuzde 50-50 derdim. Turkiye'nin tehlikeli oyuncuları da fazla. Bu macı kazanan finalde İtalya ile eşleşir. Herkesin beklentisi ise İtalya-Portekiz finali. Ancak Portekizli oyuncular once bu maca odaklanacaklar. Perşembe gunku mac da finale kalırlarsa İtalya da zor olacak. Turkiye iyi bir takım. Genel olarak onları analiz ettiğimizde bircok oyuncusu İtalya, İngiltere ve Fransa gibi buyuk liglerde oynuyor. Ozellikle en onemli isimleri başta Burak Yılmaz ve sonra Hakan Calhanoğlu. Yeni bir hocaları var. Stefan Kuntz icin de onemli bir sınav olacak. Turkiye, şu ana kadar bircok orta seviye takıma karşı macları kazandı ama buyuk takımlara cok fazla ustunluk kuramadı. Eğer Portekiz'i gecerlerse, bu onlar icin seviye atlama olur."