Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş nedeniyle cok sayıda insan mağdur oldu. Ulkesine donemeyip, gunlerce Rus askerlerinin saldırılarına karşı Ukrayna'da mahsur kalan tır şoforleri, Dışişleri Bakanlığı koordinesinde Turkiye ’ye tahliye ediliyor. Haftalar sonra Turkiye ’ye adım atan tır şoforu Yusuf Altınoz, ulkesine donmenin mutluluğunu yaşadı. Rusya ’nın Ukrayna ’ya savaş başlattığında Ukrayna ’da bulunduğunu ve gune bomba sesleriyle başladığını anlatan tır şoforu Altınoz, surekli fuze atıldığını, ucakların ve helikopterlerin yanından gectiğini ifade etti. Aniden tırın sarsıldığını anlatan Altınoz, "Aynadan baktığımda Rus tankının tırıma vurduğunu gordum. Hemen tırdan inip saklanmaya calıştım. Cok korku dolu anlar yaşadık. Rus askeri konvoyları surekli yanımızdan geciyordu, tırın altına saklanıyordum. Ailemiz de bizimle birlikte zor anlar yaşadı. Goruşmelerimizde gozyaşlarına boğuldular. Annemin ilk defa bu kadar gozyaşı doktuğunu gordum." dedi. Turkiye ’ye ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan tır şoforu Altınoz,"Turkiye ’ye geldik cok şukur guvendeyiz. Vatanıma kavuştuğum icin cok mutluyum, heyecanlıyım ve sevincliyim. Konuşurken ağlayacak gibi hissediyorum. Allah kimseyi vatanından etmesin. Kapıkule ’den yurduma girince hemen tırı kenara cekip toprağı optum. Diz ustu cokup Allah ’a şukur ettim. Turkiye ’ye geldim Allah ’tan başka bir şey istemem artık."dedi.
Tır şoforu Altınoz ’un yanında bulunan Ukrayna ’da zorlu gunleri birlikte geciren başka bir tır şoforu Yahya Biler de, Ukrayna ’da haftalarca suren korku dolu anları anlattı. Gune bomba sesleriyle uyandıklarını anlatan Biler, surekli tırın altına veya en yakın ormanlık alana saklandıklarını ifade etti. Gunlerce savaşın ortasında kaldıklarını soyleyen Biler, "Daha sonra bir koye sığınıp orada saklanmaya başladık. Başka bir bolgeye giderken bir grup Rus askeri bize doğru siper alıp bizi durdurdu. Hepsi mevzilere gecip nişan aldı. Bizi tırlardan indirip diz cokturduler. Biz tekrar geri donduk. Dışişleri Bakanlığımızla goruşmeler sağladık cok şukur konsolosluklar aracılığıyla ulkemize donduk. Cok şukur oradan kurtulduk. Devletimiz ulkemize gelmemize vesile oldu."acıklamasında bulundu.