Maltepe ’de 5 Haziran 2020 tarihinde yaşanan olayda sağlık calışanı Ayşegul Akturk (36), platonik aşığı tarafından katledilmişti. İlgisine karşılık vermeyen 2 cocuk annesi Ayşegul Akturk ’u, 17 bıcak darbesiyle olduren Muharrem Eralp ’in (29) “tasarlayarak kasten oldurme” sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis talebiyle yargılandığı dava karara bağlandı. Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Muharrem Eralp cezaevinden getirilirken, tutuksuz sanık Bayram Eralp ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. Muharrem Eralp, mutalaaya karşı yaptığı savunmasında, ”Bu suctan yargılanmam beni daha cok derinden etkiledi. Cok acı cekiyorum. Keşke olmeseydi. Ailesinden ozur diliyorum. Ben bir insan sevdim, o olmazsa oleceğim dedim. Her şeyi mahvettim. Olemedim.” dedi. Muşteki avukatı Ayten Bademci, sanığın en yuksek cezayı almasını ve cezada indirim uygulanmamasını talep etti. Avukat Bademci, sanık Bayram Eralp ’in de cezalandırılmasını istedi. Duruşmada son sozlerini soyleyen Muharrem Eralp, “Kendimi oldurmek isterken cok sevdiğim bir insanı kaybettim. Ailesinden ozur dilerim. Ben sadece kendimi oldurmek istedim.” şeklinde konuştu. Son sozu sorulan baba Bayram Eralp, “Hakim Bey beni hic konuşturmuyorsun.” dedi. Cezada indirim uygulamayan mahkeme, sanık Muharrem Eralp hakkında “tasarlayarak kasten oldurme” sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis cezasına hukmetti. Ayrıca sanık, kardeşi Murat ’a yonelik “basit yaralama” sucundan 6 ay, kız kardeşi Meryem ’e yonelik ise “olası kastla kasten yaralama” sucundan 2 yıl hapis cezasına carptırıldı. Ote yandan tutuksuz sanık Bayram Eralp hakkında ise sucun unsurlarının oluşmadığı gerekcesiyle “suc delillerini gizlemek” sucundan beraat kararı verildi.