Zonguldak ’ta, Cınartepe Mahallesi Akaryakıt Sokak ’ta Barut Ailesi'nin yaşadığı evde, halası Nazmiye Barut ile uyuyan Poyraz bebek, dun saat 05.00 sıralarında ağlamaya başladı. Nazmiye Barut uyanırken, yanlarına gelmeye calışan babasının ve annesinin bayıldığını gordu. Nazmiye Barut, ağabeyi ve yengesini uyandırırken, durumu 112 Acil ’e bildirdi. Sağlık ekipleri Ahmet Barut (48), Altun Barut (46) ve bebeğin babası Satılmış Barut (22) ve annesi Seher Barut (22), Nazmiye Barut, kardeşi Samet Barut ve Poyraz bebeği hastanelere kaldırdı. 7 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Torununun ağlamasına uyandığını belirten Ahmet Barut, “Evin ici sis duman dolu, bir anda yere duşup bayıldım. Torunumun ağlamasına uyandım, asıl kahraman o.” dedi. Sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten anne Seher Barut, "En buyuk kahraman cocuğumdur." diye konuştu. Yeğeniyle birlikte uyuyan Nazmiye Barut ise, “Yeğenim yanımda yatıyordu, cocuk bir anda ağlamaya başladı. Babam odada yatıyordu, geldi ve bir anda titremeye başlayıp bayıldı. Annem de bir anda başı donup bayıldı. Anladık ki dumandan etkilenmişler. Hemen gittim abimle yengemi kaldırdım. Yengem de bayıldı, kardeşim de bayıldı. Abimle ben ayakta kaldığım icin 112 ’yi aradık. Asıl kahramanımız yeğenim Poyraz.” dedi.