Samsun ’da ikamet eden Recep (26) ve Emre Gezek isimli kardeşler, tesaduf eseri mobil bankacılık uygulamasının acığını buldu. Kardeşler, ozel bir bankada actıkları yatırım hesabından milyarlarca lirayı, buldukları acıkla kendi hesaplarına aktardı. Olayın ortaya cıkmasıyla kardeşler hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ’nda soruşturma başlatıldı. Bankanın genel merkezi İstanbul ’da olduğu icin soruşturmaya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ’nda devam edildi. Banka hesapları dondurulan iki kardeş, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma dosyasına gore Samsun ’da bir akaryakıt istasyonunda calışan Recep Gezek, kendi adına actığı banka hesabını ağabeyi Emre Gezek ile ortak kullanıyordu. Emre Gezek, para cekmek isterken tesaduf eseri bankanın bir acığını buldu. Bulduğu acıkla istediği miktarda parayı hesabına gecirebildiğini fark etti. Emre Gezek, 2 gunde yaklaşık 70 işlem yapıp, acıktan yararlanarak hesabına toplam 16 milyar TL aktardı. Cep telefonu ve luks otomobil alan kardeşler, bazı akrabaların da borclarını odedi. Emre Gezek, para cekerken bulduğu acığı savcılıkta anlatırken şu ifadeleri kullandı: “Banka hesabını kardeşim Recep G., 2018 yılında petrol istasyonunda calışmaya başladığında maaşının yatması icin Antalya Konyaaltı Yapı Kredi Şubesi ’nden actırmıştı. Kardeşim buraya gelince hesabı ortak kullanmaya başladık. 26 Şubat gunu hesaba mobil bankacılık sisteminden erişim yaptım. Hesabın bakiyesi sıfırdı. Para yoktu. Daha sonra ben yatırım hesabına baktım. Hisse senedi hesabından para cek yazan menuden, para cekmek istedim. O kısma tıkladım. Miktar yazma kısmı cıktı. Oraya ben de kafama gore miktarlar yazdım. Her yazdığım para miktarı, mevduat hesabı kısmına gecti. Bu şekilde bu işlemi yaklaşık 60-70 kez tekrarladım. Her defasında talebim gercekleşti. Ben bu paralar ile aynı gun cep telefonu, otomobil almak icin 300 bin TL havale yaptım. Ben parayı havale yaptıktan sonra hesaba bloke konduğu icin parayı hesabına aktaramadı ve para geri bizim hesabımıza geldi. 40 bin TL'ye kadar ATM'lerden nakit cektim. Aynı gun akşam hesaba yine mobil bankacılıktan erişim yaptım. Hesabın yatırım menusunden sabah yaptığım gibi hisse senedi para cek kısmından para cekmek istedim, ancak ret verdi. Cumartesiyi pazara bağlayan gece yani 27 Şubat gunu gece saat 01.00 sıralarında hesaba yine erişim yapıp aynı menuden hisse senedi para cek menusunden 7 milyar lira yazdım, cek diye tıkladım ‘onaylanmıştır ’ dedi ve yazdığım miktar hesabımın mevduat hesabına bakiye olarak gecti. İki defa cekim talebinde bulundum hesabıma iki sefer para yansıdı. Hesapta cumartesi yaptığım cekim işlemleri ile birlikte 16 milyar lira para yansıdı. Bu durumu aile buyuklerimize anlattık. ‘Kimin borcu varsa bize gelsin ’ dedik. 80 bin TL parayı borcu olan, ekonomik durumu kotu olan akrabalara aynı hesap uzerinden eft/havale yaptık. Ben ve kardeşim bu işlemleri yaparken hesap blokeleniyordu. Bankayı aradığımızda ‘guvenlik sebebiyle hesaplar blokelenmiştir ’ diyordu. Biz blokenin kaldırılması icin talepte bulunduğumuzda blokeyi kaldırıp hesabı aktifleştirdiler. Pazartesi gunu yani 28 Şubat gunu hesap kardeşim Recep Gezek adına kayıtlı olduğu icin Yapı Kredi Bankası'ndan kardeşimi aradılar. Kardeşime ‘hesabına yuklu miktarda para girişleri var, bunun kaynağı nedir bilginiz var mı? ’ diye sordular. Kardeşim de ‘haberim var ’ dedi. Banka gorevlisi ‘nereden geldi ’ diye kardeşime sordu. O da yatırım hesabından mevduat hesabına aktardığını soyledi. Banka gorevlisi kardeşime ‘bu kadar yatırımınız var mıydı ’ dedi. Kardeşim de ‘olmasa cekemezdim ’ dedi. Banka gorevlisi 'paranın karşılıksız olduğunu' soyledi. Kardeşim de kimseyi dolandırmadığını, kendi hesapları arasında yaptığı işlem olduğunu soyledi. Bu goruşme esnasında hesap blokelendi.” Recep Gezek ise ifadesinde şunları soyledi: “26 Şubat gunu evden ayrılıp işe gittim. Ben iş yerinde iken kardeşim hesabıma erişim yapmış. Yatırım hesabıma erişim yaptığında hisse senedi para cek kısmına miktarlar yazıp cekim talebinde bulunmuş. Yaptığı işlemler sonucu hesapta 800 milyon lira civarı para bakiye meydana geldiğini bana soyledi. Ben bu duruma cok şaşırdım ‘nasıl oldu anlat ’ dediğimde, bana hesabın yatırım hesabı menusunden hisse senedi para cek kısmına miktarlar yazıp ‘cek ’ dediğinde paranın hesabın mevduat hesabı bolumune bakiye olarak yansıdığını soyledi. Ben inanmadım. Kardeşim hesaba erişim yapıp benim başka bir bankaya ait hesabıma 100 bin TL havale yaptı. Bu havale miktarı başka bankadaki hesabıma bakiye olarak yansıdı. Hesaptan cıktık. Bir sure sonra dışarı cıkıp, Yapı Kredi Bankası hesabımdan ATM ’den 10 bin TL cektik. Sonra bir teknoloji mağazasına gidip 100 bin TL'ye uc adet telefon aldık. Telefonun ucretini pos cihazından odedik. Eve donduk ve kardeşime ‘bu işlemi nasıl yaptın goster ’ dedim. O da hesaba erişim yaptı. Yatırım hesabı bolumunden hisse senedi para cek menusune girdi. 7 milyar lira yazdı, onayla dedi ve mevduat hesabıma bu miktar bakiye olarak gecti. Tekrar aynı işlemi yaptı yine 7 milyar TL hesabımın mevduat hesabı bolumune bakiye olarak yansıdı. Hesapta bakiye miktarı yaklaşık 16 milyar lira oldu. Hesapta başka işlem yapmadık ve cıkış yaptık. Cumartesiyi pazara bağlayan gece tarih değiştiği icin, tekrar dışarı cıkıp yine ATM'den 5 bin TL ben cektim. Kardeşim de kendi hesabına aktardığı Yapı Kredi Bankası'na ait kartından 8 bin TL cekti ve eve geri geldik. Ben pazar sabah tekrar saat 06.00 sıralarında işe gittim. Saat 16.00'ya kadar hesaptan hicbir işlem yapmadık. Ben eve geldikten sonra arac almak icin kardeşimin iletişim kurduğu bir oto galeri ile goruştuk. Pazarlık yaptık 300 bin TL'ye anlaştık. Parayı hesaptan galeri sahibinin hesabına havale yaptık. Para hesabına gecti. Biz arabayı pazartesi teslim alacaktık daha sonra galeri sahibinin hesabına banka bloke koyduğu icin araba alamadık. Ayrıca akrabalara haber verip ‘borcu olanlar bize haber verin yardım edeceğiz ’ dedik. Akrabalara bu hesaptan yaklaşık 80 bin TL havale yaptık. Hesabın ekstresine bakıldığında tespit edilir. Para gonderdiğimiz akrabalardan parayı cekip kullananlar oldu.”