Ankara'nın Mamak ilcesi Turkozu Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Hanifi Karataş, tek katlı evinin catısına cıkan 2 kopeğe av tufeği ile ateş etti. Sacmaların isabet ettiği kopekler ise oldu. Cevredekilerin ihbarı uzerine Karataş, polis tarafından gozaltına alındı. Karataş, bugun emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Bu sırada adliye onunde toplanan hayvanseverler Karataş'a tepki gosterdi. Savcıya ifade veren Karataş, daha sonra cıkarıldığı nobetci sulh ceza mahkemesince 'evcil hayvanı kasten oldurme' sucundan tutuklandı. Karataş mahkemedeki savunmasında, "Ben hayvanları isteyerek oldurmedim. Benim evim mustakil evdir. Kopekler surekli evimin catısına cıkıp zarar veriyorlardı. Bu nedenle sahip olduğum tek kırma tufekle havaya ateş etmiştim. Ancak sonra bir daha geldiler, bu sefer de istemeden de olsa kopeklere ateş ettim. Yaptığımdan dolayı uzgunum, boyle olmasını istemezdim" dedi. Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı avukat Tuğba Gursoy, yaptığı acıklamada, şuphelinin 5198 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 28/a maddesinde yer alan 'evcil hayvanı oldurmek' sucunu ihlal ettiği ve bunu birden fazla işlediği gerekcesi ile tutuklandığını soyledi. Gursoy, "Hayvanı kasten oldurme sucunun cezası 6 aydan 4 yıla kadar. Ancak bu iki kez işlendiği icin verilecek ceza yarı oranında arttırılacak. Burada eylemin canice hisler ile işlenmiş olması ve isteyerek kasten yapılmış olması artırıcı sebep olarak cezayı ust sınıra yaklaştıracağını duşunuyoruz. Burada cezanın ust sınırdan verilmesi gerektiğini duşunuyoruz" ifadelerini kullandı.