Gecen yıl eylul ayında Bursa'nın Osmangazi ilcesine bağlı Bahar Mahallesi'nde 2 cocuk annesi Ebru Gurcan, surekli kavga ettikleri iddiasıyla eşi Necati Gurcan hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. Karara rağmen Ebru Gurcan'ın cocuklarıyla birlikte yaşadığı, 6'ncı Sokak'taki eve, catıdan balkona atlayarak giren Gurcan, 16 yaşındaki kızlarının yanında eşiyle tartışmaya başladı. Kavgaya donuşen olayda Gurcan, mutfaktan aldığı bıcağı Ebru Gurcan ’ın once kalbine, yere duşunce de koluna ve kalcasına sapladı. Ağır yaralanan kadın, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Cinayet sonrası yakalanan Necati Gurcan ise sevk edildiği adliyede cıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Bursa 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'eşe karşı kasten oldurmek' sucundan hakkında, ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası istemiyle dava acılan Necati Gurcan'ın yargılanmasına devam edildi. Gurcan'ın, tutuklu bulunduğu Bursa E Tipi Cezaevi'nden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili de mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmada sanık Necati Gurcan, "Ben oldurme kastıyla hareket etmedim. Sadece kapıyı acsın, diye canını acıtmak istedim. O kapının obur tarafındaydı. Ben bunları isteyerek yapmadım. Kapıyı tam acsın diye bıcak salladım. Kapı tam acıldığında, bıcak ona değdi. Kalbine girmiş. Olay kazayla oldu. Benim psikiyatrik tedavi gormemi istediler. Ben ise kabul etmedim. Yaklaşık 1 senedir ruyalarımda, eşime araba carparken goruyorum. Hastayım hakim bey, tedavi gormek istiyorum. Beni ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırın” dedi.
Mahkeme Başkanı, sanığın akıl sağlığına yonelik raporun henuz kendilerine ulaşmadığını bildirirken, Gurcan, hasta olduğunu yineleyerek, "Hakim bey, hastalığımdan dolayı ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırılmayı talep ediyorum. Tedavi gormek istiyorum" diye konuştu. Mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığına ilişkin raporun duzenlenmesinin beklenmesine, rapor icin Bursa Şehir Hastanesine muzekkere yazılmasına ve tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.