İzmir ’in Konak ilcesine bağlı Guney Mahallesi 1158 Sokak'ta, gecen yıl 26 Mart ’ta gece saat 23.00 sıralarında, 5 aylık hamile Sezen Unlu (17) dini nikahla birlikte yaşadığı Anıl Yolum (24) tarafından bıcaklanınca yaşamını yitirdi. 16 bıcak darbesi ile hayattan koparılan Sezen Unlu ’nun, karnındaki bebeği de oldu. Olayın ardından Anıl Yolum, gozaltına alındı. Yolum, polisteki ilk ifadesinde, "2 aydır sorunlarımız vardı. Konuşmak icin gittim. Eşime ait sosyal medya hesabında, başka kişilerden gelen mesajları gordum ve sinirlendim. Bu nedenle aramızda tartışma cıktı. Sonra eşimi bıcakladım ve olay yerinden kactım." dedi.
Tutuklanan Anıl Yolum hakkında, 'gebe olduğu bilinen kadını oldurme' ve 'cocuğu kasten oldurmek' suclarından 2 kez ağırlaştırılmış omur boyu hapis cezası istemiyle İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava acıldı. Davanın 3'uncu duruşması, bugun İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde goruldu. Duruşmaya tutuklu sanık Anıl Yolum'un yanı sıra oldurulen Sezen Unlu'nun babası Serdar Unlu ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada tanıklar dinlendi. İlk soz verilen cinayetin gorgu tanıklarından Hediye Ozyaşar, "Balkondaydım ve bağrışma seslerini duydum. Uyuşturucu kullananlar genellikle o metruk yapıya girerler. Yine oyle sandım. Daha sonra cok acı bir kadın cığlığı duydum. Sonra metruk yapıdan biri Anıl 3 kişinin cıktığını gordum. Anıl'ın elinde bıcak vardı. Arkadaşlarına, 'Kacın' dedi. Bir metre yurudukten sonra geri dondu ve diğer iki kişiye 'Ben onu oldurdum' dediğini duydum." dedi.
Şahitlik yapacağı icin Yolum'un ailesi tarafından uzeri kapalı olarak tehdit edildiğini savunan Ozyaşar, "Olaydan sonra Anıl'ın kardeşi geldi ve olayı kendilerine anlatmamı istedi. Ben de anlattım. Sonra bana Sezen ve Anıl'ı anlatmaya başladı. Susturdum ve beni ilgilendirmediğini soyledim. Başka bir gun de sanığın amcasıyla ortak bir tanıdığımız gıda paketleriyle evime geldiler. Olayı bir kez de onlara anlattım. Getirdikleri gıdaları, mahalledekilere dağıttım. 31 Ocak'ta amcası yeniden geldi ve bana tanıklık yapıp yapmayacağımı sordu. Gideceğimi ancak tebligat gelmediğini soyledim. Elini havaya kaldırıp bana, 'Buradaki cok insanın başı belaya girecek' dedi. Ortak tanıdığımıza bir daha bu kişileri eve getirmemesini soyledim. Bugun de duruşma oncesinde sanığın annesi doğruları soylememem durumunda; sacımı başımı yolup buradan surukleyerek gotureceğini soyledi." diye konuştu. Ozyaşar'ın ardından Sezen Unlu'nun kuzeni Cağatay Delikanlı'ya soz verildi. Delikanlı, ifadesinde şunları soyledi: "Olaydan 3 gun once Sezen ve arkadaşı Petek'le yolda karşılaştım. Sezen, o sırada biraz arkasından gelen Anıl'ı gostererek 'Beni oldurecek' dedi. Ben bakınca Anıl, elindeki bıcağı katlayıp cebine koydu. Sezen ve Petek'i gonderdim. Anıl'ın yanına gidip 'Ne yapmak istiyorsun bela mısın?' diye sordum. Anıl da 'Cocuğumu istiyorum' dedi. Bunun uzerine ben de 'Sezen daha 5 aylık hamile. Doğmamış cocuğu sana nasıl verebilir' diyerek ortamı yumuşattım ve ayrıldım. 3 gun sonra da cinayeti duydum." Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve diğer tanıkların dinlenmesine karar verip, duruşmayı erteledi.