Kamuoyunda Ciciş Kardeşler olarak bilinen Esra ve Ceyda kardeşlerden Esra Ersoy (39), 13 yaşındaki bir cocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekcesiyle Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl 1 ay hapse mahkum edilmişti. Hakkında yakalama kararı cıkarılan Esra Ersoy, bir sure once “basit yaralama” sucundan tutuklu bulunduğu Hendek Kadın Acık Ceza İnfaz Kurumu ’ndan Covid-19 salgını nedeniyle ikametinin bulunduğu karakola imza vermek şartıyla sureli olarak tahliye edilmişti. Bu kapsamda imza atmak icin dun akşam saatlerinde Beşiktaş İlce Emniyet Mudurluğu Etiler Şehit Naci Soydan Polis Merkezi Amirliğine gelen Esra Ersoy, hakkında bulunan yakalama kararı nedeniyle gozaltına alındı. Geceyi nezarette geciren Esra Ersoy, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Cağlayan ’daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi. Ersoy, ağlayarak, “İftiraya uğradım, ben boyle bir şey yapmadım ki pişman olayım.” dedi. Ote yandan Ersoy ’un emniyette, “Kamu malına zarar verme”, “kullanmak icin uyuşturucu madde bulundurmak”, “Acıktan Hırsızlık” ve “Gorevi Yaptırmamak İcin Direnme” suclarından kaydı olduğu oğrenildi. Esra Ersoy da sosyal medyadan gectiğimiz gunlerde yaptığı acıklamada, “Bunu siz de biliyorsunuzdur ki peşimde dolu erkek varken 13 yaşında cocuğu ne yapayım ben Allah aşkına! Ayrıca 13 yaşındaymış gibi de durmuyordu, iri yarı, boyu benden uzundu falan." demişti. Ersoy, acıklamasında telefonunu S.B. adlı cocuğun otel odasında şarj edebileceğini soylemesi uzerine odasına gittiğini belirterek, “Telefonum şarj olurken bir sebepten dolayı sızmışım (2 gundur uyumamıştım). Ben uykudayken bu cocuk bir pislik yapmaya calışmış ki uyandığımda elbisemin onu yırtıktı. Annesine de korkusundan yalan soylemiş, kendi işlediği sucu bana atmış. Kapı calmış, kapıyı acmamış ben uyandığımda kendi ellerimle kapıyı acıp gittim. Kapıda annesi vardı ve belliydi ki beni sevmeyen biri olduğu aslında. Eline de fırsat gecmiş analı oğullu bana iftira attılar. Bu nasıl adalet. Ortada hicbir delil yok ve bana bu damga nasıl yapıştırılabiliyor. Allah yukarıda biliyor ki ben masumum, Allah'ım beni bu kabustan uyandır.” acıklamasında bulundu. Dava dosyasına gore Esra Ersoy, gecen yıl Bodrum'da ailesinin kiraladığı konutta tatil yapan 13 yaşındaki S.B.'nin yalnız olduğu sırada evin kapısını caldı. Ersoy, S.B.'ye erkek arkadaşından kactığını soyleyerek eve girdi. Bir sure sonra Ersoy, S.B'.nin evinde uyuşturucu hap aldı. Aldığı hapın etkisiyle, “Kac kişi benimle birlikte olmak icin para teklif ediyor, senden para istemiyorum." diyen Ersoy, daha sonra S.B.'nin şortunu indirerek tacizde bulundu. Bir sure sonra S.B.'nin annesi kapıya geldi. Ersoy, S.B.'ye annesi kapıyı actığında bunun bir kamera şakası olduğunu soylemesini istedi. Kendisini tanıtan ve unlu biri olduğunu soyleyen Ersoy, bir sure sonra annenin eve girmesiyle konutu terk etti. S.B. de annesine başına gelenleri anlattı. Bunun uzerine aile karakola giderek şikayetci oldu. Şikayet uzerine başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan Ersoy, taciz iddiasını reddederken eve girdiğini kabul etti. Mahkeme, yargılama sonucunda Ersoy'u, 'cocuğun cinsel istismarı' sucunu işlediğinin sabit olduğu gerekcesiyle 8 yıl hapse mahkum etti. Ersoy'un işlediği diğer sucun 'tehdit' değil 'tehdit kullanmak suretiyle konut dokunulmazlığını ihlal' sucunu oluşturduğuna hukmeden mahkeme, sanığa bu suctan da 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Ersoy'a toplamda 10 yıl 1 ay hapis cezası veren mahkeme, ayrıca tutuklanması icin yakalama kararı cıkardı.