Gaziantep ’te ikamet eden 32 yaşındaki Sultan Cengiz, 3 Ocak ’ta şiddetli bel ağrısı şikayetiyle ozel bir hastaneye başvurdu. Tedavi oncesinde doktorları uyaran Cengiz, antibiyotik ve penisiline alerjisi olduğunu belirtmesine rağmen, antibiyotik iceren iğne yapıldı. Bir sure sonra fenalaşan Cengiz ’in kalbi, vucudunda şişlikler meydana gelmesinin ardından durdu. Kalbi 30 dakika boyunca calışmayan kadına kalp masajıyla mudahale edildi. Hastanede tedavi altına alınan Cengiz, iyileşmeyince 5 Ocak ’ta Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ’ne sevk edildi. Genel Yoğun Bakım servisine alınan Cengiz, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Doktor Gulden Kocager, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Halim Bayram ve Hiperbarik Uzmanı Doktor Mehmet Ali Kaplan ’ın takibinde tedavi gormeye başladı. Komaya giren ve bilinci kapalı olan Cengiz ’e, ilk olarak Hiperbarik Oksijen tedavisi uygulandı. 74 gun boyunca doktorların ozenle takip ettiği Cengiz, bir ay once ellerini ve ayaklarını oynatarak tepki vermeye başladı. Antibiyotiğe alerji olmasından dolayı tedavisinde kullanılan ilaclar ozenle belirlenen 2 cocuk annesi Cengiz, 74 gunun ardından iyileşerek olumden dondu. Yoğun bakım servisinden kendisini iyileştiren ekibin alkışlarıyla uğurlanan Cengiz, yeni hayatına merhaba dedi. 74 gunluk tedavi surecini anlatan Doktor Gulden Kocager, hastanın alerjisini tetikleyebilecek hicbir ilacı vermediklerini belirterek, surecin kendileri icin cok zorlu gectiğini dile getirdi. Hastaneye ilk geldiği anda kendinde olmadığını aktaran Sultan Cengiz, 2 ay boyunca hicbir şey hissetmediğini, 1 ay kadar once kendine geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Ondan sonra surec cok iyi bir şekilde gecti. Doktorlar ve hemşireler benimle cok iyi ilgilendiler. Kendimi cok iyi hissediyorum. Olumden dondum. Cok şukur şu anda hayattayım. En kısa zamanda ayağa da kalkacağım inşallah. 3 aydır yoğun bakımda tedavi goruyordum. Kendimi hicbir an bırakmadım. O yuzden de iyi durumdayım.”
Doktor Gulden Kocager ise hastada yaklaşık 3 ay once kadar bir ilac alerjisinden dolayı kalp durması gercekleştiğini soyledi. Kalp durmasına bağlı olarak bir resutasyon sureci yaşandığını aktaran Kocager, 2 gun farklı bir hastanede tedavi gormesinin ardından hastanın kendi hastanelerine sevk edildiğini soyledi. Hastanın yaklaşık 14 gun boyunca hiperbarik oksijen tedavisi gorduğunu soyleyen Kocager, şu acıklamalarda bulundu: “O surec biraz zor gecti. Hasta entube ve bilinci kapalı olduğu icin hareketsiz bir haldeydi. Gozlerini bilincsiz bir şekilde acıyordu. Hemşirelerde hastaya ciddi destek sağladılar. Hastada ufak iletişimler fark edildiğinde tedavi daha iyiye gitti. Hasta bize de tepki vermeye başladı. Ancak cok yoğun hareketi yoktu. Bir ay kadar sonra hastanın elinde ve ayaklarında hareketlenme başladı. Hasta bizimle konuşmaya başladı. Ağzını oynatarak yavaştan konuşabildi. Şu anda ellerini ve kollarını oynatabiliyor ancak tam olarak yuruyemiyor. O yuzden hastayı bir fizik tedavi merkezine gondermeyi planlıyoruz. Cok şukur guzel bir sonuc aldık. Tabii ki Sultan ’da cok gayret gosterdi. Tedavi surecinde iyi olmak icin cabaladı. Enfeksiyonla mucadele etmek zor oldu. Cunku Sultan ’ın antibiyotiğe alerjisi olduğu icin her ilacı veremiyorduk. Enfeksiyon doktorumuzda bu surecte bire bir ilgilendi. Alerjisini tetikleme ihtimali olan hicbir ilacı vermiyorduk. Farklı ilaclara gecmemiz gerekiyordu. Her ilac etki etmediği icin ateşi oluyordu. Baya zorlu bir surec gecirdik. Cok şukur hepsini Allah'ın izniyle atlattık. Genc hasta olduğu icin hepimiz iyileşmesini istedik. Verilen bir ilaca karşı alerji gelişmesinden dolayı hastalanıyor. Cok şukur kalbi durmasına rağmen hayata dondurebildik. Cunku bazı hastalar hic donemeyebiliyorlar.”