İstanbul Zeytinburnu ’nda 14 Eylul 2021 tarihinde boşanma aşamasındaki hamile eşi Fatemeh Haideri'yi bıcaklayarak olduren Mohammad Tajık hakkında yurutulen soruşturma tamamlandı. Bakırkoy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olay gunu Yeşiltepe Mahallesi Taş Camii onunde sanık Tajık ’in, maktul Haideri'yi bıcakladığı ve yaralı kadının hayatını kaybetmesi uzerine soruşturma başlatıldığı aktarıldı. Sanık Tajık, soruşturma kapsamında alınan savunmasında yaklaşık 4 yıl once eşi ve kızı ile Turkiye ’ye geldiğini soyleyerek, “Bir yıl kaldıktan sonra deport edildim. Sonra tekrar Turkiye ’ye geldim, eşim beni kabul etmediği icin Sinop ’ta yaşamaya başladım. Bu sure zarfında ara ara eşim ve kızım ile goruştum. Eşim beni boşanmayı goruşmek icin İstanbul ’a cağırdı. Olay gununden once buluştuk.
Bana başkasından hamile olduğunu soyleyerek doğacak cocuğa babalık yapmamı teklif etti. Ben kabul etmedim. Kendi kızımı yanıma almak istedim. Eşim de bunu kabul etmedi. Olay gunu eşim beni arayarak tekrar buluşmak istedi. Zeytinburnu ’nda bir kafede buluştuk. Bana doğacak cocuğuna bakacak birini bulduğunu soyledi. Kızımı o adamla yaşatmak istemediğimi soyledim. Sonra yolda yururken tartışmaya başladık. Yolda giderken bir tepsi uzerinde gorduğum bıcağı aldım. Eşime bu bıcak ile vurmuş olabilirim. Oldurme amacı ile gitmedim bir anlık ofke ile oldu.” şeklinde konuştu. Ote yandan Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından hazırlanan raporda, maktulun otopsisinde 20-21 hafta gelişim gosteren fetus tespit edildiği ve fetusun olumunun annenin olumu sonucu meydana geldiği aktarıldı. Hazırlanan iddianamede, Mohammad Tajık ’in ‘gebe olduğu bilinen kadını oldurme ’ sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapisle cezalandırılması talep edildi. Tajık ’in yargılanmasına onumuzdeki gunlerde başlanacak.