FIFA'nın 2022 Dunya Kupası ev sahipliğini Katar'a vermesi buyuk eleştilere yol acmıştı. Katar'da stadyumların inşası sırasında binlerce gocmen işcinin olduğune dair haberler, ulkenin insan hakları ihlalleri ve taraftarların guvenliğine ilişkin endişeler, turnuvanın ulkeden alınması yonunde cağrılara yol acmıştı. Ancak FIFA, futbolu daha kuresel hale getirme ve daha fazla ulkede yeni hayran kitlelerine ulaşma arzularından bahsederek bu kararın arkasında durdu. Hollanda Milli Takım teknik direktoru Louis van Gaal de FIFA'nın kararını eleştiren son isim oldu. NTV Spor'un Mirror'a dayandırdığı haberine gore, Louis van Gaal 2022 Dunya Kupası'na Katar'ın ev sahipliği yapma kararını 'sacmalık' olarak değerlendirdi. Hollandalı teknik adam gazetecilere verdiği demecte, "Daha onceki basın toplantılarında da soylemiştim. Bence Dunya Kupası'nın orada olması sacma bir karar. FIFA'nın futbolu geliştirmek istediğini soylediği bir ulkede oynuyoruz. Bu sacmalık ama onemli değil. Bu karar parayla ve ticari cıkarla ilgili cunku FIFA'da bu onemli. Benim bu uzmanlığımla neden FIFA veya UEFA'da herhangi bir komitede yer almadığımı duşunuyorsunuz? Cunku bu tur organizasyonlara her zaman karşı cıktım. Bunu Katar'da da soyleyebilirim ama bu, dunyanın sorundan kurtulmasına yardımcı olmaz." ifadelerini kullandı. Bircok oyuncu ve milli takım, Katar'a Dunya Kupası'nı verme kararını eleştirmişti.