Okan Taşdoven (50), 13 Eylul 2020'de uzaklaştırma kararına rağmen boşanma aşamasındaki eşi Ayşegul Taşdoven'in (39) calıştığı Kayseri ’nin Melikgazi ilcesi 30 Ağustos Mahallesi'nde bulunan mağazaya gitti. Kızları A.T.'nin de (16) yanlarında bulunduğu sırada once mağazanın merdivenlerinde eşini bıcaklamaya calışan Okan Taşdoven, ardından bıcağı yere duşuren eşini eşarp ile boğmak istedi. A.T., boğuşma sırasında yaralanırken; saldırgan kocanın olaya mudahale etmek isteyen mağaza calışanlarına da biber gazı sıktığı iddia edildi. Mağazadaki vatandaşların araya girmesiyle etkisiz hale getirilen Taşdoven, polise teslim edilirken olay anları da saniye saniye kameraya yansıdı. Kayseri'de gozu donmuş adam boğazını kestiği eşini boğmaya calıştı Olayın ardından tutuklanan Okan Taşdoven hakkında, 'eşi kasten oldurmeye teşebbus' sucundan dava acıldı. Kayseri 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen davanın 16 Kasım 2020'deki karar duruşmasında; mahkeme heyeti, sanığa once ağırlaştırılmış muebbet hapis verdi, ardından da ‘eylemin teşebbus ’ aşamasında kaldığını belirterek, cezayı 16 yıla indirdi. Kızı A.T.'yi de yaraladığı iddiasıyla Okan Taşdoven'e ayrıca 9 ay hapis cezası verildi. Heyet, sanığın suca meyilli olduğunu gerekce gostererek bu cezayı ertelemedi. Sanık, şikayetci ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları yerel mahkeme ile Kayseri Bolge Adliye Mahkemesi'nin kararına itiraz ederek, dosyayı Yargıtay'a taşıdı. Dosyanın geldiği 1'inci Ceza Dairesi, itirazı değerlendirerek bozma kararı verdi. Dosya, yeniden yargılama yapılması icin yerel mahkemeye gonderildi. Oy birliği ile alınan kararda; hukmun yanlış kurulduğu belirtilerek, “Sanık kendisinin tanınmasını engelleyecek kasket, gozluk ve maske kullanarak katılan ve kızını takip ettiği ve bir giyim mağazasında onceden kararlaştırdığı eylemini gercekleştirdiği, karar ile fiilin icrası arasında makul surenin gectiği, sebat ve ısrarla kararından donmediği anlaşılmakla, 'tasarlayarak kasten oldurme' sucunun koşullarının bulunduğu gozetilmeksizin, sanık hakkında TCK'nin 82/1 maddesinin 'a' bendinin de uygulanması gerekirken suc vasfında yanılgıya duşulerek yazılı şekilde TCK'nin 82/1-d maddesi uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi ve dosyanın bozularak yerel mahkemeye gonderilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.” denildi. Kayseri 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına cıkan Okan Taşdoven ile şikayetci eşi Ayşegul Taşdoven ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da davaya mudahil oldu. Olayı hatırlamadığını iddia eden sanık Okan Taşsoven, “Bıcağı vurduğumu hatırlamıyorum. Avukatıma sordum. Olayın nasıl olduğunu bilmiyordum. 'Neresinden yaralandı' diye avukatıma sordum. Tahliyemi istiyorum.” dedi. Şikayetci olduğunu soyleyen Ayşegul Taşdoven ise olaya ilişkin yaralandığı fotoğrafları eşine gostererek, “Yaralamadım diyorsun. Bak eserini gor.” dedi. Mahkeme heyeti, sanık Okan Taşdoven'i daha once verilen ‘eşi kasten oldurmeye teşebbus etme ’ sucunun vasfının olayda ‘tasarlama ’ olduğu gerekcesiyle, 'eşi tasarlayarak kasten oldurmeye teşebbus etme' sucundan once ağırlaştırılmış muebbet hapis cezasına carptırdı. Ardından eylemin teşebbus aşamasında kalması nedeniyle cezasını 16 yıla duşurdu. Heyet, Taşdoven'in kızı A.T.'yi de hafif yaralaması nedeniyle 9 ay hapis cezasına carptırdı.