Burdur'un Bucak ilcesinde oturan Balcı ailesinin, dun sabah evlerinin pencere ve kapısının acık olduğunu fark etti. Havva Balcı'nın ve cocuklarının evde olmadığını goren komşular, kardeşi Bekir Hunerli'ye haber verdi. Havva Balcı'nın cep telefonunun kapalı olması uzerine Bekir Hunerli anahtarı kapının uzerinde bulunan eve girdi. Hunerli, evin her yerinin karıştırıldığını gorunce, eniştesi Osman Yasin Balcı'ya haber verdi. Balcı ’nın, eşini ve cocuklarının kacırıldığını şikayet etmesi uzerine adrese cok sayıda polis sevk edildi. Polis, cevredeki guvenlik kamerası goruntulerini incelemeye aldı. Araştırmada ilk kodu 53 olan, plakası henuz tespit edilemeyen aracın ev cevresinden iki kez gectiği, ucuncusunde Havva Balcı ve kızlarının araca bindiği goruldu. Polis, aracın belirlenmesi icin calışma başlattı. Eşinin tehditle kacırıldığını iddia eden Osman Yasin Balcı, şunları soyledi: "Eşimle yaklaşık 1 yıldır ayrı yaşıyorduk. Şubat ayının 14'unde tekrar birleşip bir araya geldik. Eşim ayrılık surecinde internetten tanıştığı kişinin surekli kendisini tehdit ettiğini soyluyordu. Ben her zaman olduğu gibi dun sabah işe gittim. Her şey normaldi. Farklı bir şey yoktu. Birkac saat sonra iş yerime kayınbiraderim Bekir geldi. Ablasının ve cocukların evde olmadığını soyledi. Eşimde benim telefonum vardı. Tum aramalarımıza rağmen telefon kapalı. Eşim ya zorla ya tehdit edilerek kacırıldı. Eşim ve cocuklarımın durumundan endişe ediyorum. Kacırıldılar mı, kactı mı nasıl olduğunu bilmiyorum. Sağ olup olmadıklarını ve durumlarını bildirmelerini istiyorum" dedi. Havva Balcı'nın kardeşi Bekir Hunerli, kız kardeşi ve yeğenlerinin kacırıldığını ve hayatlarından endişe duyduğunu soyledi. Bekir Hunerli, "Kardeşim ve yeğenlerim zorla kacırıldı. Telefonu kapalı olduğu icin ulaşamıyoruz. Polisten de yeterli tatmin edici bilgi alamadığımız icin nerede olduklarını nereye kacırıldıklarını bilmiyoruz. Hayatlarından endişe ediyorum" dedi. Bekir Hunerli kız kardeşine, "Abla nasıl ve ne durumda olduğunuzu bilelim yeter, bir telefon edin" diye seslendi.