Son gunlerde Samsun ’da etkili olan kar yağışı sonrası trafik kazalarında artış yaşandı. Buzlu ve kaygan yollarda trafiğe cıkan arac suruculeri soluğu kaporta tamiri yapan sanayi esnafında aldı. Genellikle on veya arkan tampon nedeniyle kendilerine geldiklerini soyleyen kaportacılar işlerin 2 -3 kat arttığını soylediler. Samsun ’da 15 yıllık kaporta-boya ustası Semih Cakmak, "En cok tampon, camurluk, kaput veya fren tutmaması gibi bu hasarlardan dolayı geliyorlar. Kar yağışından dolayı cok kişi etkileniyor. Arabaların maliyetleri, markalarına ve yaş ortalamalarına gore değişiyor. Şu anda bu piyasada bir tane kaputun boyanması bin 500 TL. Daha onceden 300 ile 500 TL arasında boyuyorduk. Bir tamponun boyanması bin TL. Bugun bir tane parcanın boyanması bin TL ’den başlıyor. Gocuk duzeltme ise bunun iki katı bir durum var. Cunku araca elimizden geldiğince boya vurmamak, aracta değer kaybı olmaması amacıyla boyasız gocuk onarım yapılıyor. On kaput, tavan, bagaj kapağında dolu izi duzeltme ise 10 bin ile 15 bin arasında değişiyor. Bunu yaparken biz aracın ic doşemesi, tavan doşemesini, koltuklarını gerekirse sokturmek zorunda kalıyoruz. Bunlardan ekstra bir ucret talep edilebiliyor. Normal gunlerde bizim 2- 3 tane muşterimiz gelirdi. Kar yağışında ise buranın muşterisi gunde 6-7 oluyordu." dedi.
Mal sahibini ellerinde geldiğince korumaya calıştıklarını soyleyen Cakmak, "Kar yağışı bizi de etkiledi. İşlerimizi acıldı. Biz istiyoruz ki cana gelmesin. Malum piyasa aldı başını gidiyor. Bizler de esnaf olarak mal sahibini elimizden geldiğince korumaya calışıyoruz. Şuan ki piyasamız daha onceki piyasa gibi değil. Ben burada adama fiyat verirken ister istemez cekingen kalıyorum. Daha once bir tane camurluğu 200-300 TL ’ye boyarken bugun bin TL derken ben cekiniyorum. Muşteri kendi arabasını yaptırmak icin kredi cekiyor. Muşteri diyor ki satsam araba alamıyorum. Satışa cıkartmasam arabam elimde kalacak. Bizde elimizden geldiğince mal sahibine destek cıkıyoruz." diye konuştu.