Bu yazımda size, 4 basit adımda Adobe Photoshop ile aşağıdaki parlak yazı efektinin nasıl oluşturulacağını gostereceğim. Sadece bir metin katmanı ve birkac katman stilli ile cok guzel bir efekt oluşturacağız.Tum efekt, vektor metin katmanı uzerinde yapılacak olduğundan, yazı tipi veya harf değiştirmek icin ozgur olacağız. Birkac dokunuş ile perspektif ve gercekci olması icin basit bir […]
Bu yazımda size, 4 basit adımda Adobe Photoshop ile aşağıdaki parlak yazı efektinin nasıl oluşturulacağını gostereceğim.

Sadece bir metin katmanı ve birkac katman stilli ile cok guzel bir efekt oluşturacağız.Tum efekt, vektor metin katmanı uzerinde yapılacak olduğundan, yazı tipi veya harf değiştirmek icin ozgur olacağız. Birkac dokunuş ile perspektif ve gercekci olması icin basit bir golge ekleyeceğiz.
Adım 1
Photoshop’u calıştırın ve 800×600 piksellik bir calışma alanı oluşturun.Arka Plan, karanlık ve delikli bir şekilde olacak. Arka Plan’ın PSD dosyası icin, tıklayın.

Adım 2
Şimdi yazın ve duzenleyin.Ben Trajan yazı tipini, 425 piksel ve siyah renkli olacak şekilde kullanıyorum.

Adım 3
Katman efektleri ile yazımıza golge, parlaklık gibi ozellikler katalım.Metin katmanına tıklayın ve şu yolu izleyin:
Layer(Katman)>Layer Style(Katman Sitili)>Drop Shadow(Golgelendirme)’ye girin ve aşağıdaki Karışım Ayaları(Blend Options)’nı uygulayın.

Gradient Overlay ayarları icin daha buyuk goruntu

ve bu da Stroke efekti icin Gradient ayarı

Efektleri uyguladıktan sonra calışmamızın şu şekilde gozukmesi gerekiyor.

Adım 4
Klavyedeki Ctrl tuşuna basılı tutarak Metin Katmanını secin.Ctrl+Shift+N tuşlarına basılı tutup yeni bir katman oluşturun.Doldurma Aracı (G) ile secili alanı siyah renk ile doldurun ve Ctrl+D (Deselect) kombinasyonu ile secimi kaldırın.İcini siyah renk ile doldurduğumuz katmanı secin ve yukarıdaki menuden şu yolu izleyin:
Filter(Filtre)>Blur(Bulanıklık)>Motion Blur’u secin ve -85 derecelik bir acı uygulayın.Diğer kısmı ise 39 piksel olarak ayarlayın.Bu katmanın saydamlığını %35 olarak ayarlıyoruz.
Yazar: H. İbrahim Coşgun