Almanca, her ne kadar İngilizcenin gerisinde kalsa da yapılan bir istatistiki araştırma gostermiştir ki, Avrupa kıtasında ki buna Birleşik Krallık da dahildir, en cok konuşulan dil konumundadır. Her ne kadar İngilizce Avrupa’da ikincil dil olarak konuşulsa da Almanca, anadil seviyesinde konuşulan bir dil olarak Avrupa kıtasında İngilizceden daha on plandadır. Ozellikle de Birleşik Krallık’ın Avrupa […]
Almanca, her ne kadar İngilizcenin gerisinde kalsa da yapılan bir istatistiki araştırma gostermiştir ki, Avrupa kıtasında ki buna Birleşik Krallık da dahildir, en cok konuşulan dil konumundadır. Her ne kadar İngilizce Avrupa’da ikincil dil olarak konuşulsa da Almanca, anadil seviyesinde konuşulan bir dil olarak Avrupa kıtasında İngilizceden daha on plandadır. Ozellikle de Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılmasının ardından kurumun resmi dilleri arasından cıkarılacağı da acıklanınca, Almanca ve Fransızca bir anlamda on plana cıkmıştır. Buyuk bir ihtimalle bu iki dilden biri kurumun 2019’da tamamlanacak olan Brexit sureci sonrasında resmi yazışma dili haline gelecektir. Almanca, ulkemizde İngilizceden sonra en cok tercih edilen dil olarak kabul edilir. Bircok devlet ve ozel kurum, eğitimlerini İngilizce haricinde Almanca da vermektedir. Bu anlamda ulkemizde cok onemli Almanca eğitim veren kurumlar bulunur. Bunlar arasında Alman Lisesi ve İstanbul Lisesi bir adım one cıkar. Ancak bu eğitim kurumları, cok az dersliğe ve de eğitim kapasitesine sahip olduklarından butik eğitim kurumlarındandır ve cok az sayıda oğrencinin eğitim aldığı liselerdir. Alman Lisesi, ozel bir eğitim kurumu olup, eğitim dili Almancadır. Ayrıca Turkce ve İngilizce derslerinin de verildiği bu kurumdan mezun olanlar uc dili de anadil seviyesinde konuşuyor olmalarıyla bilinirler.
İstanbul Lisesi de Turkiye’nin en gozde eğitim veren kurumlarından olsa da son yıllarda yaşanan oğretmen atamalarıyla okul biraz yara almış gibi gorunse de yine de ulkenin kalite acısından en ust seviyede eğitim veren liselerinden biridir. İstanbul Lisesi’ne de girmek son derece zordur. Alman Lisesi ozel olmasına karşın İstanbul Lisesi, bir devlet lisesidir ve burada okumak icin liselere geciş sınavından son derece yuksek bir derece elde etmeniz gerekir. Eğer olursa, lisede Almanca oğrenmez iseniz ya da eğitim aldığınız kurumda yeteri kadar iyi bir Almanca eğitimi almamışsanız, bu durumda ozel olarak eğitim veren kurumları tercih edebilirsiniz. Bunlar arasında İstanbul’da yer alan Gothe en onemli kurumların başında gelir. Gothe’de eğitim almak tamamen ucretlidir ve kur başına ucret odersiniz. Beyoğlu’nda bulunan bu kurum, Turkiye’de eğitim veren en onemli kurumlar arasında kabul edilir. Bir Alman iştiraki olan Gothe, anadil seviyesinde aksanla beraber Almanca oğrenebileceğiniz yegane bağımsız kurumlardan biridir.
Eğer Alman Lisesi, İstanbul Lisesi ya da Gothe gibi bir kurumdan mezun iseniz ve de bunu belgeleyebiliyorsanız bu durumda yurtdışında Almanca eğitim veren bircok kurum ve kuruluştan kabul alabilirsiniz. Buna akademi ve iş hayatı da dahildir. Bu yuzden yolu Almanya ya da Almanca konuşulan ulkelerden birine duşenler Almanca eğitim almak icin Gothe gibi kurumlara başvuru da bulunmaktadırlar. Bu kurum haricinde de cok sayıda Almanca veren kurum bulunsa da en iyi ve populer olan bu olarak kabul edilir.

İstanbul Lisesi de Turkiye’nin en gozde eğitim veren kurumlarından olsa da son yıllarda yaşanan oğretmen atamalarıyla okul biraz yara almış gibi gorunse de yine de ulkenin kalite acısından en ust seviyede eğitim veren liselerinden biridir. İstanbul Lisesi’ne de girmek son derece zordur. Alman Lisesi ozel olmasına karşın İstanbul Lisesi, bir devlet lisesidir ve burada okumak icin liselere geciş sınavından son derece yuksek bir derece elde etmeniz gerekir. Eğer olursa, lisede Almanca oğrenmez iseniz ya da eğitim aldığınız kurumda yeteri kadar iyi bir Almanca eğitimi almamışsanız, bu durumda ozel olarak eğitim veren kurumları tercih edebilirsiniz. Bunlar arasında İstanbul’da yer alan Gothe en onemli kurumların başında gelir. Gothe’de eğitim almak tamamen ucretlidir ve kur başına ucret odersiniz. Beyoğlu’nda bulunan bu kurum, Turkiye’de eğitim veren en onemli kurumlar arasında kabul edilir. Bir Alman iştiraki olan Gothe, anadil seviyesinde aksanla beraber Almanca oğrenebileceğiniz yegane bağımsız kurumlardan biridir.