Samsun ’un Canik ilcesinde 14 Aralık gunu meydana gelen olayda Samsun istikametine giden Mahmut Akbulut yonetimindeki otomobil, Ataturk Bulvarı'nda arkadan başka bir aracın carpması sonucu kontrolden cıkıp refujdeki ağaca carptı. Kaza sonrası hurdaya donen otomobilde sıkışan imam Mahmut Akbulut ve yanında bulunan oğretmen eşi Edanur Akbulut hayatını kaybetti. Olay sonrası olumlu kazaya karışarak kacan otomobil surucusu Y.E.C., korktuğu icin kactığını belirterek Irmak Polis Merkezi'ne teslim oldu. Samsun'daki feci kazada evli cift hayatını kaybetti Cıkarıldığı mahkemece tutuklanan Y.E.C. hakkında Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava acılmasının ardından mahkeme Y.E.C.'yi 5 yıl hapis cezasına carptırarak, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Verilen karar ise kazada hayatını kaybeden genc oğretmenin Ordu ’nun Unye ilcesinde yaşayan ailesi verilen karara tepki gosterdi. Kızının universitede okuduğu yıllarda odasında bulunan yastığına bakarak her sabah gunaydın diyerek kızına doyamadığını soyleyen acılı anne Bahar Eserli,"O kişi beş yıl ceza alacağına hic almasın. Benim bir de kızdığım bir nokta var. Madem kaza yaptı o surucu, insan geriye donerde neolup bittiğine bir bakar. Gitmiş yuz elli metre ileride durmuş. Ardından arabadan kaza yerine uzaktan bakmış. İnsan bir gelir hastaneye bir durumlara bakar. Benim cocuklarımda birini oldurebilirdi. Ama insan olan orda bakmaz da gelir boyle bir durum var diye anlatır. Olay yerinden kacmaz. Biz bu olayın takipcisiyiz. Bunun peşini bırakmayacağız. Yuksek mahkemeye başvurumuzu yaptık. Bu kişinin nasıl bir ailesi var bilmiyoruz ama insan bir cat kapı olarak gelir ve bizi acılarımızda olsa ziyaret ederlerdi. Ne olursa olsun ben bu acıyı yaşadım Allah ’ım kimseye yaşatmasın. Evlat acısı cok zor. Benim bir tane kızım vardı. Benim kızım universiteyi okurken ben onun boş odasında boş yastığına dort sene boyunca gunaydın dedim. Ben hasta eşimle onu okuturken ne cektiğimizi biz biliyoruz. Ama bu acı Allah ’tan geldi ve katilin boyle beş sene değil, ağır bir ceza almasını istiyorum." dedi.
Damadıyla kızını kazada kaybeden acılı baba Kenan Eserli ise kızının en buyuk hayalinin anne olduğunu soyleyerek, "Eşimin de dediği gibi bu katilin ben ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası almasını istiyorum. Biz itirazımızı ust mahkemeye yaptık. Ve oraya da yazı gonderildi. Karşı taraftan insan buraya gelerek boyle bir kaza oldu diyerek başsağlığı bile dilemediler. Acımız sonrası belediye başkanı ve kaymakam bey taziyeye geldi. Herkes ilgilendi. İnşallah geri kalanı devletimizin butun kolları Cumhurbaşkanımız ve Adalet Bakanımıza kadar yazarak bu işin yakasını asla bırakmayacağız. Cezasını fazlasıyla cekmesini istiyorum. Biz yandık onlarda yansın. Sadece belediye başkanıyla haber gondermişler biz taziyeye geleceğiz diyerek. Ben de acımız bize yetiyor kimsenin gelmesini istemiyoruz, dedim. Avukatlarımızda bu işin surecini takip etmektedir. Kızım on yedi aydır hem evliydi hem de oğretmendi. Hayali anne olmaktı. Onceden uc aylıkken bebekleri vardı sonra duşuk yaptı. Sonra kızım eşiyle birlikte bebekleri neden duşuk oluyor diye hastaneye tedaviye gidiyorlardı." diye konuştu.