Polis Memuru Serkan Saka, Bitlis ’ten Muş Havalimanı'na giderken, Muş ’un Haskoy ilcesinde 2015 yılında yaşanan trafik kazası sonucunda şehit olmuştu. Aradan gecen 6 yılın ardından sonra ilk kez konuşan anne Songul Saka, oğlunu ruyasında gormenin hayaliyle yaşadığını dile getirerek, "Ruyalarıma gelmiyor, 6 senedir Allah'a dua ediyorum Serkan ruyalarıma gelsin. Cok ozledim, cok" dedi. Şehidin abisi Akıner Saka ise kardeşinin şehit olacağını hissettiğini soyleyerek, "Biz zaten hazırlıklıydık, şehit olacağının manevi işaretlerini almıştık annem haric hemen hemen hepimiz hissediyorduk. Serkan şehit olmadan once ruyamda gormuştum, yureğim sıkışıyordu, kardeşimi arayıp namazlarını aksatma Serkan diye hatırlatmalarda bulunuyordum. Kısa bir sure sonra da şehit olduğu haberi geldi" ifadelerini kullandı.
Goreve gitmeden once eşinden menemen istediğini ve son isteğinin menemen olduğunu gozyaşlarıyla dile getiren Songul Saka, "Goreve gitmek icin sabah erkenden uyanıyor Serkan, torunum Zeynep'i opup, sevip evden cıkıyor. Telefonla eşini arıyor, 2 saatlik gorevim var, 2 saat sonra geleceğim sen menemen yap, gelince kahvaltı yapalım diyor. Eşi de gelirken salatalık getir diyor ona cevap veriyor, daha sonra gelinim Fatma yumurta istemek icin mesaj atıyor cevap gelmiyor. Telefonla arıyor ulaşamıyor. O sırada kaza yapmış yavrum, telefonu kapalı bir daha da haber alamadık" şeklinde konuştu. "Torunum Zeynep, babası şehit olduğunda 15 aylıktı, Zeynep kuzum yetim kaldı" diyen Saka, "2,5 senelik evliydi, şehit olduğu zaman 1,5 yaşındaydı kızı, daha bebekti yavrumun yavrusu. Ne zaman asker, polis gorsem, şehit haberlerine denk gelsem televizyonda aynı o gunleri, o duyguları yeniden yaşıyorum" ifadelerini kullandı.
Oğlunun şehit olmasının ardından eve kapandığını dile getiren anne, eşinin vefat etmesinin ardından bir de evlat acısı yaşadığını, dunyasının karardığını soyledi. 6 yıldır gozune uyku girmediğini, her gun dua ettiğini ifade eden anne, "6 yıl oldu bu yaz 7'nci senesine girecek. 6 yıldır gunler nasıl geciyor bilmiyorum dinlediğim bir turkude bile yavrum aklımda oluyor, onun hasretiyle, hayaliyle yatıp kalkıyorum şehit olduktan sonra hepten dunyam karardı, onun hasretiyle yanıp, kavruluyorum istiyorum bir an evvel Serkan ’ıma kavuşayım, bu hasretlik son bulsun" sozlerini kullandı.
Oğlunun şehit olduğunu herkesin bildiğini belirten anne, durumu kendisinden uzulmemesi icin sakladıklarını dile getirdi. Polislerin, sağlıkcıların eve gelmesi uzerine oğlunun şehit olduğunu anlayan anne, "Oğlum Akıner gelinimi aradı orada Serkan'ın şehit olduğunu soyledi ama gelinim bana hicbir şey soylemedi teyzem misafir gelecek dedi, evi toplamaya başladı. Sonra Akıner eve geldi, Serkan kaza yaptı oraya gidiyoruz dedi, ben ağır yaralı biliyorum oğlumu, herkes toplandı buraya Serkan ’dan iyi bir haber bekliyoruz, beni de goturun Serkan'ın yanına dedim kimse goturmedi bekliyorum eve yaralı gelsin onu bakayım ellerimle, sabah bir baktım eve polisler, sağlıkcılar geldi orada anladım oğlum, yavrum Serkan şehit olmuş" diye konuştu. Oğlunun hayalinin hep askerlik, polislik gibi meslekler olduğunu vurgulayan anne, "Serkan ’ım, yavrum cok diri cok atılgandı. Sporunu yapar, ederdi hep polis, asker olmak isterdi merakı bu yondeydi. Cesurdu, cesaretliydi. Allah kimseye evlat acısı vermesin bizi ayakta tutan, bir nebze teselli eden şehitliği oluyor. Şehidimle gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.