Teror orgutu YPG/PKK, 20 Nisan 2016'da, Tel Abyad'a bağlı Hamam Turkmen'den Nidal, Muhammed ve İsa el Esved, Faysal, Abdulkerim el Abdullah, Beşşar İbrahim, Muhammed Bekkar, Muhammed Mayuf, İbrahim Cuveyş, Ali Assaf ve Hassan el Ubeyda olmak uzere toplam 11 sivili kacırdı. Hamam Turkmenli kadınların o gunden beri haber alamadıkları sevdiklerini hasretle bekleyişi suruyor. Eşinin 2016'da teror orgutu YPG/PKK tarafından kacırıldığını anlatan 6 cocuk annesi Şah Huseyin, kocasının alıkonulduğu tarihte en buyuk oğlunun 10 yaşında olduğunu soyledi. Huseyin, altı cocukla baş etmenin zor olduğunu ifade ederek, "Baba ve anne sorumluluğunu ustlendim. Bunun icin bir mucadeleci ve savaşcı olmak lazımdı. Bir yandan toplumun baskısı bir yandan benim psikolojik durumum." dedi. Huseyin, kocasının akıbetini oğrenmek icin Tel Halaf, Resulayn, Aynularab (Kobani) ve Kamışlı ilcelerine her gittiğinde bu isimli şahsın yanlarında olmadığı yanıtını aldığını soyledi. Huseyin, YPG/PKK'lı teroristlerin, eşini bir daha sormaya gelirse kendisini ve cocuklarını hapsetmekle tehdit ettiğini aktardı. Israrla kocasını aradığı icin 13 ineğinin teroristlerce zehirlendiğini belirten Huseyin, "Orgut 2018'de intikam almak icin 12 ve 8 yaşındaki iki oğlumu hapsetti. Evimi bastılar. Alyans, iki kupe ve 800 dolar paramı caldılar." diye konuştu. Huseyin, evlatları evlendiğinde, okul cağındaki cocukları kitap, defter veya giysi isteyip de bu ihtiyaclarını karşılayamadığında eşinin yokluğunu hissettiğini anlattı. Her bayramda bahcede eşinin oturduğu yerde oturarak onu yad ettiğini dile getiren Huseyin, "Kocam alıkonulduğundan beri evimize bayram tatlısı girmedi. Butun bayramlar bana kara gecti. Sevincim gitti. Bayramım gitti. Oğluma ve kızıma duğun bile yapmadım." dedi. Evindeki buzdolabı, camaşır makinesi ile kızının ve kendisinin altınlarını sattığını anlatan Huseyin, eşinin hayatta olup olmadığını oğrenmek icin 12 milyon Suriye lirası (45 bin TL) borclandığını ifade etti. Maddi durumlarının iyi olmadığını dile getiren Huseyin, iyi beslenemedikleri icin kızının rahatsızlanarak hastanelik olduğunu soyledi. Huseyin, surekli kocasının başına ne geldiğini oğrenmek gittiği Resulayn'da, orgutun hapishanesinde gecirdiği 3 gunun ise hayatındaki en zor gunler olduğunu belirtti. Ailesinin gecimi icin Hamam Turkmen beldesinde birden fazla işle uğraştığını anlatan Huseyin, "Hamam Turkmen'de polisim. Oğleden sonra da yetimhanedeki mutfaktan cıkan bir oğun yemek karşılığında gonullu olarak calışıyorum. Turkleri cok severim. Duşmanımın karşısında durdular." dedi. Uluslararası kuruluşlara seslenen Huseyin," Sadece benim kocam icin değil butun dunyada alıkonulanların akıbetinin oğrenilmesi lazım. Bugun butun anneler mutsuz. Binlerce kişi tutuklandı." şeklinde konuştu. Huseyin, bir Suriye vatandaşı olarak kacırılan kocasının akıbetini oğrenmenin en doğal hakkı olduğunu vurguladı.