Ozellikle yaz aylarında Depech Mode ve Sting gibi buyuk isimlerin ulkemize getirilmeleri ve 25Live Turnesinin genişleme ihtimali biz George Michael hayranlarını heyecanlandırmaya yetiyor. Bu gibi buyuk isimlerin Ortadoğu ulkelerinde performans sergilemeleri cok kolay olmuyor. Guclu bir organizasyon ve sponsorluk desteği kacınılmaz bir şart olarak karşınıza cıkıyor. Daha onceki yazılarımızda GM'in turnenin genişlemesine sıcak bakmadığını belirtmiştik. Ancak Kuzey Amerika ve Avustralya başta olmak uzere GM fanları aktif bir calışma sergiliyor. Ulkemizde ise Schoster nickli yorumcumuz bu calışmanın temelinde yer alıyor.

Blogun ilk entrylerinden biriydi GM'i ulkemizde gorme isteğinin ortaya konması. Ancak cok realist bir duruş sergilemeyi mantıklı bulduk. GM ve Turkiye kelimeleri, ancak bu blog icin mumkun gibiydi. Geniş kapsamlı Faith ve Cover To Cover (C2C) Turnelerinde bile Ortadoğu'ya donup bakmamıştı GM.

Şu durumda elimizdeki veriler:

1- Mevcut 25Live Turnesi Aralık ayı icersinde tamamlanacak. Henuz turnenin genişlemesi yonunde bir karar almamış durumda GM.

2- GM'in Ortadoğu'yu da kapasayacak bir genişlemeyi kabul etmesi halinde bile ulkemize uğraması onun onyargısız olup olmayacağına bağlı (Come Without Prejudice). Yunanistan ve anavatanı Guney Kıbrıs'a uğraması daha mantıklı gorunuyor. Siyasi ilişkilerde Rumlarla olan pozisyonumuz ortada. Rum topraklarında doğan insanların buyuk bir coğunluğu milliyetci bir bakış acısıyla Turklerden nefret ediyor. GM tam anlamıyla bir rum olmasa da buraya gelmesi tepki cekecektir.

3- Son olarak işin kapital kısmına geldik. Kureselleşen dunyada en onemli aktor "para"dır. Doğal olarak para kavramı sorunları ortadan kaldırabilir organizatorler sayesinde. İşte burada guclu bir sponsor desteği gerekiyor. Bunu da sanata destekleriyle unlu Garanti ve Yapı Kredi Bankası yapabilir. Schoster, Cem Ceminay(Radio N101) ve Power FM ile goruştuğu soyledi. Power FM de Patience albumunde yaptığı gibi yine GM'e sahip cıkabilir ve ona para yatırabilir. 15.000 kişilik Kuruceşme Arena'nın tam olarak GM performansına ac hayranlarınca hınca hınc dolmasından hic şuphem yok. Ayrıca Turkiye'de gayliğe bakışı da onemsemiyorum. Zaten konsere gelecek olanlar da bunu onemsemeyenler olacaktır.

Ve Schoster arkadaşımıın girişimleri..

George funlarına duyurudur..
Oncelikle benim ortaya attığım ama az ilgi goren Pankart şu hazır ancak ciddi bir sorunla karşılaştık... İstanbul Emniyetine ve Kopru yonetimine başvuru yaptık. Bizi cok iyi karşıladılar ama bu muthiş olaya Turkiye'nin hazır olmadığını aktardılar.. Aklımdan binlerce proje geciyor ama Turkiye'ye katılıyorum. Guvenilir bir kaynağın verdiği bilgiye gore Turkiye'de yaklaşık 3 milyon civarı fun var.. Aslında haksız da değiller.. Bende başka bir yol denedim: Power FM ve Number One a başvuru yaptım. George'un menajerlik resmi sitesine 2 arkadaşımla gece gunduz mail yağmuruna tuttuk.. Şuanlık bir şey yok ama ses gelecektir eminim...
Cok sevdiğim sevgili Cem Ceminay'la bunu konuşma fırsatım oldu. O da bana bunun cok iyi ve carpıcı bulduğunu ama gaylere iyi bakılmayan ve musluman olan bir ulkede bunun mumkun gozukmediğini soyledi. Hatta Radio N101de canlı yayında bu isteğimi-zi akttardı.
Biliyorum menajerlik işi ve milyon dolarlar konuşuyor ama George Michaeli iki zayıf noktasını biliyorum: Birincisi katı Hristiyan ve Ortodox olması.. İkincisi ise İstanbul'a hic gelmeyişi.. Ben yaparım beyler bunu ama gorun işte koca Turkiye Karşıma cıkıyor.. Yani şartlar elverişşiz.. Power FM anlaşılabilirse Turkiye'ye gelmese bile bir Canlı Yayın yapabileceklerini soyledi.

Şimdilik gelişmeler boyle... Bye!