Bursa'nın Osmangazi ilcesi Kiremitci Mahallesi ’nde bulunan 688 daireli, 3 bin nufuslu sitede yaşayanlar, 18 Mart akşamı evlerine geldiklerinde doğalgazın kesilmiş olduğunu fark etti. Durumu site yonetimine sorduklarında ise onceki yonetimden kalan borc yuzunden doğalgazın kesildiğini oğrendiler. BURSAGAZ yetkilileri de borcundan dolayı gecen yıl ekim ayında sitenin gazının kesildiğini, kacak kullanım nedeniyle de sayacın sokulduğunu belirtti. Hava sıcaklıklarının sıfırın altına duştuğu gunlerde, doğal gazsız kalan site halkı eski yonetici İzzet A. ’ya ulaşamayınca site yonetimi onunde toplanarak tepki gosterdi. Site sakinlerinin aidatları toplayarak faturaları odemediğini ve parayı zimmetine gecirdiğini iddia ettiği İzzet A., sabah saatlerinde yonetiminde gorevli kişilerle birlikte yonetim burosuna geldi. Bunu oğrenen site sakinlerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup da yonetim burosu onunde toplandı.
Site sakinlerinin, gazın kesilmesinden sorumlu tuttukları eski yonetimden hesap sormak isteyince taraflar arasında gerginlik cıktı. İhbar uzerine olay yerine cok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bolgede geniş guvenlik onlemi alan ekipler, taraflar arasında başlayan sozlu tartışmayı kavgaya donuşmeden engellemek icin yoğun caba sarf etti. Eski yonetici İzzet A., polis ekiplerinin guvenlik onlemleri arasında bolgeden uzaklaştırılırken, gazı kesilen ve soğuk havada 3 gundur yaşam mucadelesi verdiklerini soyleyen site sakinler isyan etti.
Eski yonetici İzzet A. ’nın aidat borcu olduğunu belirten site sakinlerinden Ergun Turker, sitede hasta ve cocukların zor durumda olduğunu vurgulayarak, "Kat malikleri borcunu odemedi ’ diyen eski yoneticimizin, 8 bin lira odemediği borcu var. Kendisi 8 bin lira odememiş, cıkıp ‘kat maliklerinin borcu var ’ diyor. 2021 yılının Ekim ayında eski denetim kurulu başkanı BURSAGAZ ’a gidip bu doğal gazın kacak kullanıldığını, vatandaşların bunu cezalı odediğini, gazın kesilmesi gerektiğini ihbar etti. Gazın kesilmesiyle vatandaşlar borcu olduğunu oğrensin tepki gostersin diye. Bu gaz sayacı eski yoneticimizin istifa ettiği hafta sokuldu. 3 gundur burada doğal gaz sıkıntımız var. Cocuklar, yaşlı insanlar var. Bu soğukta titreyerek duruyoruz, hastalarımız var sabrımız kalmadı” şeklinde konuştu.
Sitede aidat borcunu odemesine rağmen, cok sayıda vatandaşın mağdur durumda olduğunu soyleyen Nurhan Şeker Nazermezin ise “3 gundur parasını odediğimiz halde gazımız kesik. Site sakinlerinin yuzde 10 ’u borcunu odememiştir. Burada yuzde 90 ’ın sucu ne, eski yonetici bu parayı nereye yatırdı muamma. Fırının turbo bolumunu acıyorum. İnsan ısınmak icin care uretiyor” dedi. Site sakinlerinden Nurşen Ermes ise “Evde engelli cocuğum var, bir yakınımdan seyyar petek aldım. Cuma gununden beri gazımız kesik, bizim haberimiz yoktu eve geldiğimde soğuktu. Engelli cocuğum şuan grip” diyerek yardım istedi. Doğal gaz kesintisi nedeniyle 3 gundur evine gidemediğini soyleyen İpek Tamir, “3 gundur cocuklarım ve annemle birlikte arkadaşımda kalıyorum. Biz aidatları, borclarımızı odediğimiz halde mağduruz, uşuyoruz” derken, İbrahim Dege ise “Sesimizi duyurmak icin illa olmemiz mi lazım? Kışın ortasındayız. Bu gazı yazın kessinler, borcumuzu zaten odeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Polis ekipleri bolgede guvenlik onlemlerini artırırken, site sakinleri bir sure sonra evlerine dağıldı.