Sosyal Guvenlik Kurumu (SGK), yetim ve olum aylığı alabilmek icin anlaşmalı boşanan ciftleri takibe aldı. Sosyal Guvenlik Kurumu'na (SGK), vefat eden babadan yetim, olum aylığı almak icin anlaşmalı boşandığı eşiyle yaşamaya devam edenlere yonelik binlerce ihbar geliyor. İhbarları değerlendiren SGK, harekete gecti. Gectiğimiz sene sosyal guvenlik denetmenleri tarafından boşandığı eşi ile birlikte yaşamayan 5759 kişi hakkında denetim yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda 4640 kişinin boşandığı eşiyle birlikte yaşamakta olduğu başka bir ifade ile sahte boşanma yapıkları tespit edildi. Turkiye Gazetesi'nden İsa Karakaş'ın haberine gore, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında eşinden boşandığı halde, boşandığı eşiyle fiilen birlikte yaşadığı belirlenen eş ve cocukların bağlanmış olan gelir ve aylıklarının kesiliyor. Olum aylığı almak icin anlaşmalı boşanma yapıp, aynı evde yaşamayı surduren ciftlerin aylıkları kesildiği gibi, para cezasına da carptırılabiliyor. Odenen para ise, faiziyle geri alınacak. SGK, maaş kesintisi ve paraların iade talebinin yanı sıra ayrıca sahtecilik sucundan ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suc duyurusunda da bulunuyor.