İstanbul Maltepe ’de yaşayan 3 cocuk annesi Z. A. komşusu ile Kutahya ’ya kactı. Giderken yanına 6 ve 8 yaşındaki 2 kucuk cocuğunu da alan anne, bir sure sonra cocukları istemediğini, yuvaya ya da sokağa atacağını soyleyerek baba Şaban A. ile iletişime gecti. Cocuklarının sokağa atılacağından korkan baba Kutahya ’ya gidip cocuklarını aldı. Annesinin kacmasına dayanamayan 15 yaşındaki D. A. parfum şişesini kırıp sol bileğini kesti. 2 gun yoğun bakımda kalan kıza ve ailesine, Maltepe Kaymakamı Sosyal Yardımlaşma Vakfı sahip cıktı. Aile, kaldıkları evde su, elektrik ve gazın kesik olması nedeniyle Kartal ’da bir otele yerleştirildi. Kaynakcılık yaparak gecimini sağlayan baba Şaban A. cocuklarını yalnız bırakmamak icin işinden ayrıldı. Sıcak bir yuva isteyen baba evlatlarından ayrılmak istemiyor. Cocuklarının, Cocuk Esirgeme Kurumu ’na verilmesini istemeyen ve tek isteğinin sıcak bir yuva olduğunu soyleyen baba Şaban A., “Bundan yaklaşık 6 ay once mustakil bir evde oturuyorduk. Eşim, ev sahibi ile kavga ettiği icin başka bir yere taşındık. Eşim, 2 cocuğumu alıp komşumuz ile kactı. Sonra beni arayıp cocukları almamı, eğer almazsam sokağa atacağını soyledi. 8 yaşındaki kızım anlattı orada şiddet gorduğunu. Cocuklarıma sahip cıkmaya calışıyorum. Gozum arkada kaldığı icin işe de gidemiyorum. Eski oturduğum yer soğuktu, elektrik ve su kesikti. Bir baba olarak evlatlarımın yurda verilmesini istemiyorum. Cocuklarımın okula gitmesini, kanatlarımın altında olmalarını istiyorum. Hayırseverlerden sıcak bir yuva istiyorum." şeklinde konuştu. Maltepe Kaymakamı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mutevelli Heyeti Bulent Gurpınar, “Bu ailemizin sıkıntılı haberini aldık. Anneleri 3 yavrusunu terk etmiş. 15 yaşındaki kızımız intihara kalkışmış. Kendisi 3 gun yoğun bakımda yattı. Maltepe Kaymakamı Sayın Bahri Tiryaki ’nin bizleri gorevlendirmesi sonucunda ailemize ulaştık. Ailemizi otele getirdik, şimdilik sıcak yuvaları olsun diye. Cunku kaldıkları evde elektrik, su, doğalgaz hicbir şey yoktu. Babaları cocuklara bakamayacağını soyledi. Sosyal Politikalar Bakanlığımızın Maltepe ’deki mudurluğu ile diyaloğa girdik ve onlar da incelemelerde bulundu. Şu anda prosedurler uygulanıyor. Yaklaşık bir hafta icinde cocuklarımızı Cocuk Esirgeme Kurumu ’na yerleştireceğiz. Ama biz istiyoruz ki bu yavrularımız, babalarından ayrılmasın. Sizlerin aracılığıyla ile belki bir iş adamı cıkıp bu ailemize bir sıcak ev, sıcak aş verir.” dedi.