Unlu halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun torunu ve ismini de unlu ozanın "Gidiyorum gunduz gece" dizesinden alan eğitimci ve editor Gunduz Şatıroğlu, dedesi Aşık Veysel'e dair geniş bir arşivi elinde bulunduruyor. Şatıroğlu, babası Bahri Şatıroğlu'ndan kalan not, gunluk, mektup, telgraf notu ve ses kayıtlarından yola cıkarak yaptığı calışmayı, UNESCO tarafından "Aşık Veysel Yılı" olarak ilan edilen 2023'te paylaşmayı hedefliyor. Gunduz Şatıroğlu, vefatının 49. yılında anılan Aşık Veysel'in halka mal olmuş, herkesin gonlunde taht kurmuş bir isim olduğunu, bu anlamda onun torunu olmanın gururunu yaşadığını belirtti. Dedesiyle cok fazla yaşanmışlığının olmadığını ancak "gonul bağının" cok kuvvetli olduğunu belirten Şatıroğlu, şoyle konuştu: "Aşık Veysel gibi herkese mal olmuş bir değerin torunu olmak, hem sorumluluğuyla hem duygu yoğunluğuyla gercekten cok da sozcuklerle anlatılabilecek bir şey değil. Hissettiklerim dedeyle bir halk aşığına hayranlık arasında gidip gelen terazinin iki kefesi gibi. Biri diğerinden daha ağır ya da hafif değil cunku her iki yonuyle de olağanustu bir insan dedem. Ruhu şad olsun. Kara toprağına kavuşmasının yıl donumundeyiz. Dedemle cok fazla yaşanmışlığım yok. Hasta yatağındayken son bayramında butun torunlar bayram ziyaretinde odasına girip elini optuk. Bize harclık verdi. Cok kucuktum. Hatırladığım tek şey elini opmem ve bana para vermesi. Hepimizin başını sevgiyle okşadı. Onun gozleri elleriydi zaten." 
Babası tarafından arşivlenmiş kasetlerin dijital kopyalarını zaman icinde tum Aşık Veysel dostlarına sunacaklarını belirten Şatıroğlu, "Dedem Aşık Veysel'in dost sohbetlerinde kayda alınmış turkulerinin yanı sıra cenaze toreninde babam tarafından alınmış ses kaydının olduğu teyp kasetleri babamın bizlere bıraktığı en değerli miras." ifadelerini kullandı.

Babası tarafından arşivlenmiş kasetlerin dijital kopyalarını zaman icinde tum Aşık Veysel dostlarına sunacaklarını belirten Şatıroğlu, "Dedem Aşık Veysel'in dost sohbetlerinde kayda alınmış turkulerinin yanı sıra cenaze toreninde babam tarafından alınmış ses kaydının olduğu teyp kasetleri babamın bizlere bıraktığı en değerli miras." ifadelerini kullandı.