İzmir'in Ceşme ilcesinde 'Anıl Petek' adıyla tanınan trans şarkıcı Anıl Şişman, gecen yıl 22 Nisan'da, şarkıcı Semiha Yankı tarafından darbedilerek, hakarete ve tehdide uğradığını ileri surup, avukatı aracılığıyla savcılığa suc duyurusunda bulundu. Yankı da darbedilip, hakarete uğradığı gerekcesiyle Şişman hakkında suc duyurusunda bulundu. Semiha Yankı hakkında 'hakaret', 'tehdit' ve 'basit yaralama' suclarından 5 yıl hapis; Anıl Şişman icin ise 'basit yaralama'dan 1 yıla kadar hapis istemiyle Ceşme 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava acıldı. İddianamede, Anıl Şişman ve Semiha Yankı'nın savunmalarına da yer verildi. Şişman'ın 10 yıldır tanıdığı Yankı ile aralarının son zamanlarda bozuk olduğuna, konuşmadıklarını soylediğine dikkat cekildi. Yankı'nın olay gunu cinsel kimliği nedeniyle tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu one suren Şişman'ın "Olay gunu Ceşme PTT onunde yururken Semiha Yankı kullandığı arabayı durdurup, bana hitaben 'Sen 1 dakika buraya gelsene' diyerek kufretti. Bunun uzerine 'Abla, sacmalama boyle bir şey yok. Sen neden bahsediyorsun' diyerek elini opmek icin arabaya doğru yaklaştım. Yaklaşınca Semiha Yankı sol gozume doğru tokat attı. Sacımdan tutup, beni aracın icine cekmeye calıştı. Kendimi kurtarmak icin geriye cekildiğim sırada tişortum yırtıldı. Bana yine kufurler edip 'Ben Semiha Yankı'yım, seni burada yaşatmam' dedi. Kendisinden şikayetciyim" sozleri yer aldı. Semiha Yankı'nın iddianameye giren savcılık ifadesinde ise Anıl Şişman ile aralarının bozuk olduğunu belirterek, 8 senedir tanıdığını; Şişman'ın cinsel kimliğini sosyal medya hesabından paylaşmasını istediğini ancak kendisinin reddettiğini, bunun uzerine aleyhinde sosyal medyadan hakaret icerikli paylaşımlar yapıldığını soylediği aktarıldı. Yankı'nın, "Olay gunu aracımla seyir halindeyken, 'Sen o lafları kime soyledin' dedim. Bana 'Ay sen neden uzerine alınıyorsun' diyerek karşılık verdi. "O an sol elimi tuttu. Elimi kurtarmaya calıştım. İki eli ile goğsume doğru yapıştı. Goğus kısmımda yaralanmalar oldu. Kendisinden şikayetciyim" dediği belirtildi. Ceşme 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde gorulene davanın 8 Mart'taki 2'nci duruşmasında karar cıktı. Duruşmaya sanıklar katılmazken, avukatlar yer aldı. Karar acıklanırken, ortada tehdit ve hakarete ilişkin somut delil olmadığı gerekcesiyle Semiha Yankı'ya beraat verildi. 'Kasten basit yaralama' sucundan ise once 120 gun hapis cezasına carptırıldı. 'Haksız tahrik' ve 'iyi hal'den ceza, 75 gune indirildi. Yankı'nın bu cezası da gunluğu 20 liradan paraya cevrilip, 1500 lira odemesine hukmedildi. Son olarak hukmun acıklanması ise geri bırakıldı. Aynı suclamalarla yargılanan Anıl Şişman hakkında da aynı ceza verildi. Şişman'ın avukatı Ayşe Esra Unlu Polat, Yankı'ya verilen cezayı az bulup, kararı istinaf mahkemesine taşıdı.