İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Ukrayna halkına yonelik kullandığı ifadeler tepkilere neden oldu. Muhafazakar Parti konferansında konuşan Johnson, Ukraynalıların Rusya savaşındaki direnişiyle İngiliz halkının Brexit (Avrupa Birliği'nden ayrılma) referandumundaki tercihini karşılaştırdı. Başbakan Johnson, "Ukrayna halkı gibi bu ulkenin insanlarının da her seferinde ozgurluğu secme icgudusu olduğunu biliyorum." dedi. Konuşmasına Brexit'ten ornek veren Johnson, "İngiliz halkı, Brexit'e bu kadar cok sayıda oy verirken, bunun yabancılara duşman oldukları icin meydana geldiğine inanmıyorum. İşleri farklı şekilde yapmakta ozgur olmak ve bu ulkenin kendi kendini yonetebilmesini istediler." ifadelerini kullandı. Boris Johnson, Ukrayna halkının mucadelesiyle Brexit'i kıyasladı ViDEO Boris Johnson'ın sozleri, Avrupa'daki siyasi liderler arasında ofkeye neden oldu. AB Konseyi'nin eski Başkanı Donald Tusk, Johnson'ın kullandığı ifadelerin Ukrayna halkını uzduğunu belirtti. Tusk, "Boris Johnson, Ukraynalıların mucadelesini İngiliz halkının Brexit'e oy vermesine benzetiyor. Referandumdan sonra Putin ve Trump'ın coşkusunu hala hatırlıyorum. Boris, sozlerin Ukraynalıları, İngilizleri ve ortak aklı rencide ediyor." şeklinde tepki gosterdi. Belcika'nın eski Başbakanı Guy Verhofstadt, "Brexit, ozgurlukleri geri almak ve AB'den ayrılmakla ilgiliydi. Ukraynalılar ise daha fazla ozgurluk ve AB'ye katılmak istiyor." dedi.