Bursa Uludağ Universitesi'nde duzenlenen Lise Oğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bolge Yarışması, ceşitli illerden oğrencileri ağırladı. Yarışmaya katılan fen lisesi oğrencisi Raif Toprak Yıldız'ın geliştirdiği cihaz, yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlarken yaraya yerleştirilen sensorler sayesinde yaranın enfeksiyon kapıp kapmadığını da haber veriyor. Cihaz sayesinde enfeksiyon kapan yaraya anında mudahale edilmesi sağlanırken, mor lahana ve elektrikli simulasyon uygulamasıyla daha hızlı iyileşmeye olanak sağlanıyor. Cihazını hayvanlar uzerinde deneyen oğrenci, başarılı sonuclar elde etti. Cihazının yaraların iyileşme surecini hızlandırdığını ifade eden Raif Toprak Yıldız, "Kronik yaralar bircok insan icin hayati bir oneme sahiptir. Bu kronik yaraların iyileştirilmesinde tek tedavi yontemi uygulanır. Uygulanan bu yontemler yetersiz olmaktadır. Ben de buna cozum uretmeye karar vererek sistem geliştirdim. İcinde mor lahana ortusu bulunan yara ortusu geliştirdim. 
Ortunun ayrıca sensorleri bulunmakta, bu sensorler elektrik simulasyon uygulayarak yaranın daha hızlı iyileşmesini sağlıyor. Geliştirdiğim yazılımla yaranın uzaktan takibini sağlıyorum. Yaraya ve sağlıklı deriye sensor yerleştirerek yaranın enfeksiyon kapıp kapmadığını takip edebiliyorum. Bu sensorler sıcaklık ve neme duyarlı. Yarada sıcaklık artarsa yaranın enfeksiyon kaptığını anlık olarak haber veriyor. Bu sistem sayesinde yaranın doktor ve hemşire tarafından uzaktan takip edilmesi sağlanıyor." dedi.

Ortunun ayrıca sensorleri bulunmakta, bu sensorler elektrik simulasyon uygulayarak yaranın daha hızlı iyileşmesini sağlıyor. Geliştirdiğim yazılımla yaranın uzaktan takibini sağlıyorum. Yaraya ve sağlıklı deriye sensor yerleştirerek yaranın enfeksiyon kapıp kapmadığını takip edebiliyorum. Bu sensorler sıcaklık ve neme duyarlı. Yarada sıcaklık artarsa yaranın enfeksiyon kaptığını anlık olarak haber veriyor. Bu sistem sayesinde yaranın doktor ve hemşire tarafından uzaktan takip edilmesi sağlanıyor." dedi.