İzmir Foca'da deniz yer yer 20 metre cekildi. İlce merkezindeki plajlarda ahşap iskeleler altında ve en belirgin olarak Mersinaki sahilinde gorulen cekilmeyi Focalılar da şaşkınlık ve tedirginlikle izlediklerini belirtti. Cekilme sonrası iskelelerden bazısı tamamen karada kaldı, sokulmuş bazı iskelelerin de beton ayakları ortaya cıktı. İlceliler, denizdeki cekilmelerin olağanustu bir durumun işareti olup olmadığını merak ettiklerini soyledi. Foca sahilinde her sabah yuruyuş yaptığını belirten Deniz Osmanoğlu, "Denizin daha once de cekildiği oluyordu. Ancak, şimdi olduğu gibi 10 metre, 20 metre cekildiği gorulmemişti. 'Acaba bir şeyin habercisi mi' diye duşunmeden edemiyorum. Sahili boydan boya yurudum. Normalde deniz olan yerden yoldaymışım gibi yurudum. Bu durum bana normal gelmiyor" dedi. Foca'daki bir turizm işletmesinde 25 yıldır calışan Erkan Akca, "Denizin daha once 2-3 metre kadar cekildiği oluyordu. Ruzgarın durumuna gore bu durum değişebiliyordu ama bugun normalden daha fazla bir cekilme oldu. Diğer koylarda da durum aynı. Biz de yaşanan bu durumu merak ettik" diye konuştu. Yaşananın her sene ortaya cıkan bir doğa olayı olduğunu vurgulayan Dokuz Eylul Universitesi İklim Bilimleri Uzmanı Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Her sene şubat ve mart aylarında bu durum yaşanır. Bu aylarda fazla olan kuzeyli ruzgarlar, suyu guneye indirir. Yuksek basınc ve gelgit olayı da bir araya gelince denizde 60 metreye kadar cekilmeler yaşanabilir. Endişe edilecek bir durum yok" dedi.