Muğla Yatağan Jandarma Komutanlığı'nda gorevli uzman cavuş Ali Akdağlı, 14 Mart'ta saat 23.00 sıralarında rahatsızlanınca ambulansla Yatağan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki mudahalesinin ardından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Akdağlı, kendisini muayene etmek isteyen acil serviste gorevli doktor Tahir Tarımer ile tartıştı. Olaya hastanenin guvenlik gorevlileri mudahale etti. Tarımer, tartışma sırasında Akdağlı, tarafından darbedildiğini ileri surdu. Vucudunda kızarıklık oluştuğunu ve gozluğunun kırıldığını soyleyen Tarımer, darp raporu alıp Akdağlı'dan şikayetci oldu. Ali Akdağlı da darp raporu aldı. Apandisit teşhisi konulan Akdağlı ameliyat edildi.
Doktor Tarımer, polisteki ifadesinde olay anını anlatarak, "Hasta, apandisit şuphesiyle Yatağan Devlet Hastanesi'nden sevk edildi. Ultrason cektirmek istediğini soyledi. Kendisine kan tahlili ve diğer tetkiklerin yapılmadan mumkun olmadığını anlattım. Evrakını alarak acil servisten ayrılmak istedi. Arkasından gidip, cıkış yapmasına izin vermedim. Sinirlenerek beni itip, boğazımı sıktı." dedi.
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki apandisit ameliyatının ardından genel cerrahi servisinden taburcu edilen uzman cavuş Ali Akdağlı, sağlık calışanlarının, "Sen şiddet, darp, hakaret ettin. Biz seni tedavi ettik, taburcu ediyoruz" sloganları arasında alkışla protesto edildi. Ekip aracına bindirilen Akdağlı, ifadesi icin Komiser Hamdi Bey Polis Merkezi'ne goturuldu. Muğla'da darbedildiği one surulen doktor hakkında soruşturma ARŞİV
Gozaltına alınan uzman cavuş Ali Akdağlı, polis merkezinde yeniden rahatsızlandı. İfadesi alınamayan Akdağlı, apandisit operasyonu olduğu bolgede şiddetli ağrı şikayetiyle polis ekiplerince Menteşe Devlet Hastanesi'ne goturuldu. Hastanedeki tedavisinin ardından tekrar taburcu edilen Akdağlı, polis tarafından yeniden Komiser Hamdi Bey Polis Merkezi'ne goturuldu. Akdağlı, burada asıl mağdurun kendisi olduğunu belirtip, ifadesinde, "Sağlık calışanına hakaret etmedim, fiziki mudahalede bulunmadım. Kamuoyunda haksız bir şekilde linc edildim ve iftiraya uğradım. Bu nedenle doktordan şikayetciyim." dedi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Akdağlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, tedbiren acığa alınan Akdağlı hakkında idari soruşturma başlatıldı.
Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı'nın olayın ardından yaptığı acıklamada, kamu gorevlisine hakaret, kasten yaralama ve mala zarar verme suclarının işlediği iddiasıyla yurutulen soruşturmada, olay mahallinin guvenlik kamerası kayıtları getirtilerek ayrıntılı şekilde incelendiği belirtildi. Acıklamada, "Dosyadaki tum delillerle birlikte değerlendirildiğinde, şupheliye isnat olunan sucların vasıf ve mahiyetiyle, mevcut delil durumu, ozellikle guvenlik kamerası kayıtları dikkate alınıp şupheliye adli kontrol hukumlerinin uygulanması uygun gorulmuştur. Soz konusu soruşturma titizlikle yurutulmektedir" denildi.
Olaya dair, ortaya cıkan guvenlik kamerası goruntulerinde, saldırıya uğradığını ileri suren doktor Tarımer'in, evrakını masadaki gorevlilerden alıp ayrılmak isteyen uzman cavuş Akdağlı'nın peşinden gidip ittiği, bu sırada da kayıp duşmesi yer aldı. Goruntulerin ardından hastane yonetimi doktor Tarımer hakkında idari soruşturma başlattı. Ote yandan uzman cavuş Akdağlı, doktor Tarımer hakkında kendisine iftira attığı gerekcesiyle savcılığa suc duyurusunda bulundu. Muğla Valiliği'nin talimatıyla İl Jandarma Komutanlığı tarafından uzman cavuş Ali Akdağlı hakkında başlatılan idari soruşturma tamamlandı. Soruşturmada olay gununun guvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi doğrultusunda rutbeli personelin sucsuz olduğu değerlendirildi. Gorevine iade edilen Akdağlı'nın hafta icinde mesaisine başlayacağı oğrenildi.

Gozaltına alınan uzman cavuş Ali Akdağlı, polis merkezinde yeniden rahatsızlandı. İfadesi alınamayan Akdağlı, apandisit operasyonu olduğu bolgede şiddetli ağrı şikayetiyle polis ekiplerince Menteşe Devlet Hastanesi'ne goturuldu. Hastanedeki tedavisinin ardından tekrar taburcu edilen Akdağlı, polis tarafından yeniden Komiser Hamdi Bey Polis Merkezi'ne goturuldu. Akdağlı, burada asıl mağdurun kendisi olduğunu belirtip, ifadesinde, "Sağlık calışanına hakaret etmedim, fiziki mudahalede bulunmadım. Kamuoyunda haksız bir şekilde linc edildim ve iftiraya uğradım. Bu nedenle doktordan şikayetciyim." dedi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Akdağlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, tedbiren acığa alınan Akdağlı hakkında idari soruşturma başlatıldı.