Rusya ’nın Ukrayna saldırıları 24. gununde devam ederken, Ukrayna halkı orduya destek vermek icin var gucuyle calışıyor. Ukrayna ’nın batısındaki Prikarpatya bolgesinde faaliyet gosteren bir yardım fonu ve eğitim merkezi, Ukrayna ordusunun ihtiyacları dahilinde ceşitli malzemeler dikiyor. Diktikleri urunlerin benzerinin kendilerine yardım olarak da gonderildiğini belirten Prikarpatya Yardım Fonu Başkanı İvan Nazaruk, “Bizim gonullulerimizde herkes kendi işini yapıyor. Kimi sağlık ekipmanları topluyor, kimi kemer kimi de tahliyelerde kullanılan halatları dikiyor. Bu halatlar ABD ’li itfaiyecilerden NATO ’ya, oradan da daha sonra bize geldi. Oturmak ve yatmak icin kullanılan sungerler de dikiyoruz” ifadelerini kullandı. Profesyonel Teknik Eğitim Merkezi Muduru Nataliya Koguc ise zafere yaklaştıklarının altını cizerek, “Askerlerimize savaşın birinci gununden itibaren ne gerekliyse onu dikiyoruz. Gonulluler bize kumaş buluyor, biz de yastık, yatak gibi ihtiyacları dikiyoruz. Sabahın erken saatlerinden geceye kadar oğrenciler dikmeye yardım ediyor. Kucuk adımlarla zafere yaklaşıyoruz” dedi. Ote yandan, Odessa ’da orduya yardım icin toplanan eski sanayi ustaları, ordunun ihtiyacları cercevesinde boruları keserek durbun, metalleri birleştirerek tankların ilerlemesini durdurmaya yarayan kirpi gibi askeri techizatlar uretti.