Bursa'nın Osmangazi ilcesi Kiremitci Mahallesi ’nde bulunan 688 daireli, 3 bin nufuslu sitede yaşayanlar, akşam saatlerinde evlerine geldiklerinde doğal gazın kesilmiş olduğunu fark etti. Durumu site yonetimine sorduklarında ise onceki yonetimden kalan borc yuzunden doğal gazın kesildiğini oğrendiler. Hava sıcaklıklarının sıfırın altına duştuğu gunlerde, doğal gazsız kalan site halkı eski yonetici İzzet A. ’ya ulaşamayınca site yonetimi onunde toplandı. İzzet A. ’nın topladığı paraları zimmetine gecirdiğini iddia eden ve soğuk havada ısınamadıklarını, yemek yapamadıklarını belirten site halkı mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Doğal gazının kesildiğini oğrenen Muşerref Umurbilir fenalaşarak yere duştu. Umurbilir ’e yardım eden komşuları durumu sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar uzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince ilk mudahalesi yapılan Umurbilir, Cekirge Devlet Hastanesi ’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Muşerref Umurbilir ’in bacağında duşme sonucu zedelenme meydana geldiği ve sağlık durumun iyi olduğu oğrenildi.
Yaşanan mağduriyet hakkında konuşan sitede oturan Ergun Turker, “5 yıldır sitemizi yoneten, İzzet A. maaş, sosyal guvenlik, fazla mesai, bayram parası, kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı aldığı halde sitemizi zarar vererek yonetmiştir. Yonetimdeki kişiler onceki hafta istifa ederek, devir teslim bile yapmadan gittiler. Biz kat malikleri olarak 5 ay once savcılığa başvurduk, doğal gaz firmasına dilekceler verdik. Bu sorunlar kış gelmeden once de vardı, doğal gazımız muhurluydu ancak kacak kullanılıyordu. Fakat bizim doğal gaz firmasına başvurularımız sonucsuz kaldı. Site yonetimine dava actık ve mahkeme sitemize kayyum atadı. Fakat eski yonetici itiraz ettiği icin şu anda kayyum gelmedi. İstifa ederek giden yoneticilerin yerine kayyum gelene kadar yeni yonetim oluşturduk” dedi.
Sitenin eski yonetiminden ceşitli kurumlara ve şirketlere yaklaşık 1 milyon 600 bin borcu olduğunu vurgulayan Turker, şoyle konuştu: “Sitemizin yaklaşık 1 milyon 600 bin lira borcu var. Doğal gaz saatlerimiz borclarından dolayı sokuldu, sorumlular istifa ederek gitti. Eski yonetim kurulu başkanı İzzet A. ’dan hesap sorulması ve mağduriyetimizin aynı kişiler tarafından giderilmesini istiyoruz. Doğal gaz şirketine 655 bin 811 TL, elektrik borcumuz 109 bin 533 TL, BUSKİ ’ye bin 632 TL, vergi ve sigorta borcumuz 503 bin 909 TL, tespit edebildiğimiz ozel firmalara da yaklaşık 300 bin TL borcumuz gorunuyor. Tespit edebildiğimiz kadarıyla yaklaşık toplam 1 milyon 600 bin TL borcumuz var. Bu kış gununde, karlı havada 688 hane yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı sitede yaşlı, genc, cocuk hepimiz mağduruz.” 
Site sakinlerinin binalarını terk ettiğini belirten Ergun Turker, “Kat maliklerinin doğal gazı kesik olduğu icin binalarımız buz gibi yaşlı ve cocuklu insanlarımız var. Bursa ’da veya cevrede akrabası olanlar gitmek zorunda kaldı. Herkes hızlı bir şekilde gitmeye calışıyor, gidemeyenler binalarda soğukta kalmak zorunda. Karda kışta cok mağdur durumdayız, uşuyoruz” diye konuştu.
Doğal gazın kesilmesiyle mağduriyet yaşayan Hakan Tabakcı ise akulu engelli aracı kullandığını ve elektriklerin de kesilmesi halinde asansorle evine cıkamayacağından yakınarak “Benim vucudum hareket etmiyor, kan dolaşımı olmadığı icin ben normalde doğal gaz acıkken bile evimde ısınmak icin klima acıyorum. İnsanlar teklifte bulunmuşlar, aylardır buranın odenmeyen faturaları varken kesilmedi de burada fatura odeme niyeti olan insanlar varken mi kesiliyor? Belli ki bu para odenecek. Bu soğukta insanlar ne yapacak, ben evde soğuktan donacağım herhalde. Gidebilecek bir yerim yok, ben bir yere gidemem. Ben burada kiracıyım, buraya 3 tane asansor var diye taşındım ben tekerlekli sandalye kullandığım icin her yere girip cıkamıyorum. İnsanlar odeme yapalım diyorlar, odemeyelim demiyorlar. Ayrıca benim borcum yok, ben odeme yaptığım halde benim doğal gazım neden kapalı, borcum olmadığı halde ben neden doğal gazsız kalıyorum” dedi. BURSAGAZ yetkilileri, borcundan dolayı gecen yıl ekim ayında sitenin gazının kesildiğini, kacak kullanım nedeniyle sayacın solduğunu belirtti.

Site sakinlerinin binalarını terk ettiğini belirten Ergun Turker, “Kat maliklerinin doğal gazı kesik olduğu icin binalarımız buz gibi yaşlı ve cocuklu insanlarımız var. Bursa ’da veya cevrede akrabası olanlar gitmek zorunda kaldı. Herkes hızlı bir şekilde gitmeye calışıyor, gidemeyenler binalarda soğukta kalmak zorunda. Karda kışta cok mağdur durumdayız, uşuyoruz” diye konuştu.